1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Zarándoklat Boldog Gizella tiszteletére

A Magyar Szent Család Zarándoklat tizedik alkalommal rendezi meg gyalogos zarándoklatát Boldog Gizella tiszteletére. Május 9-én Boldog Gizella, Szent Imre, Szent István ereklyéit járják körbe, a Nyárlőrinc - Lakitelek - Szentkirály - Nyárlőrinc útvonalon.

A zarándoklaton részt vevők a Magyar Szent Család közbenjárását kérve imádkoznak családjaik, közösségeik, Magyarország és magyar nemzet lelki megújulásáért, valamint felajánlják engesztelésül fáradtságukat, imáikat bűneikért és az egész világ bűneiért.

Tervezett program:

7:00 Gyülekező

7:20 Kezdő imádság a nyárlőrinci templomban

7:45 Indulás Nyárlőrincről

11:00 Érkezés Lakitelekre (tervezett). Bevonulva a templomba közös imádság az ereklye előtt, majd a további időt táplálkozással, pihenéssel töltik el.

12:20 Indulás Lakitelekről

15:00 Érkezés Szentkirályra (tervezett). Szintén közös imádsággal kezdenek a templomban az ereklye előtt, melyet táplálkozás és pihenés követ.

16:20 Indulás Szentkirályról

18:40 Érkezés Nyárlőrincre (tervezett). Itt is közös imádsággal kezdenek a templomban az ereklye előtt, majd pihenés, a szentmiséig.

19:00 Záró szentmise

Ezt követően szeretetvendégség a megfáradt, megéhezett zarándokok és minden testvér részére.

Útvonal: Nyárlőrinc - 12,0 km - Lakitelek - 9,8 km - Szentkirály - 8,6 km - Nyárlőrinc = 30,4 km

Az útra enni- és innivalót mindenki hozzon magával. Aki nem tudja vállalni végig az utat, az is bekapcsolódhat résztávokra egy-egy település között. A zarándokúton mindenki saját felelősségére vesz részt! A szükséges lábbeli legalább zárt cipő legyen, de javasolják a bakancs vagy magas szárú cipő használatát. Ragtapaszról, gyógyszerről, stb. mindenki maga gondoskodjon.

Azok a testvérek, akik egészségi, vagy egyéb okok miatt nem tudnak rész venni a zarándokúton, imafelajánlásaikkal hordozhatják a zarándokokat. Mindenkinek van a családjában, közösségében kiért imádkoznia. Hordozzák őket most közösen.