1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

A Buzánszky Kupáért hajtottak a diákok

A Buzánszky Kupáért hajtottak a diákok

 

A hagyományokhoz híven ezúttal is a lakiteleki népfőiskolán rendezték meg a Buzánszky Kupa Labdarúgó Tornát települések iskolái részére.

Az alsó és felső tagozatos korosztályban hat-hat csapat küzdött a kupáért. A két napos tornán körmérkőzést vívtak egymással a csapatok, ez alapján döntötték el a helyezések sorsát. Az izgalmas találkozókon néhány játékos remek teljesítményt nyújtott, rájuk akár nagyobb csapatok is felfigyelhetnének. A helyezések sorsát nem egy esetben nem pontok, hanem a gólok száma döntötte el. A díjakat Molnár Arnold a népfőiskola munkatársa adta át a diákoknak, aki azt ígérte, hogy három év múlva már sokkal jobb körülmények között tudnak majd küzdeni a kupáért a diákok.

Az alsó tagozatosoknál első helyet ért el Jakabszállás, második lett Nyárlőrinc, harmadik Bugac csapata. A további helyezések: negyedik lett Jászszentlászló, ötödik Lakitelek, hatodik pedig Szentkirály. A legjobb játékos Ferencz József (Bugac), a legjobb kapus Molnár Márk (Jakabszállás), a legtöbb gótlövő pedig Átrok Zalán (Jakabszállás) lett 16 góllal. A felső tagozatosoknál Nyárlőrinc végzett az élen, második lett Szentkirály, harmadik Lakitelek, negyedik Jászszentlászló, ötödik Jakabszállás, hatodik pedig Bugac. A legjobb játékos Farkas Norbert (Szentkirály), a legjobb kapus Nyúl Patrik (Nyárlőrinc) a gólkirály pedig Horváth Béla (Szentkirály) lett hét találattal.