1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 9 °C
  4. |

Nem bízták másra, maguk szedték a szemetet

A térségben több település is bekapcsolódott a TeSzedd! országos akcióba. Tiszaalpáron pénteken az általános iskolások járták körbe településüket, Lakiteleken pedig szombaton délelőtt szedték össze a szemetet.

 

Tiszaalpáron minden évben szemétgyűjtést szervez az általános iskola. Ezúttal is az osztályok az osztályfőnökökkel együtt a település meghatározott részét járták körbe, hogy az ott található szemet összegyűjtsék. Kiemelt szerepet kaptak a parkok, a Várdomb és a Templomdomb, valamint a csatorna partja. Szombaton a civilszervezetek folytatták az akciót.

Lakiteleken szombaton délelőtt a művelődési ház előtt gyülekeztek az alkalmi szemétgyűjtők. Köztük volt Zobokiné Kiss Anita polgármester is. valamennyi résztvevőnek jelenléti ívet kellett aláírni, majd pedig baleseti oktatásban részesültek. Zsákot és gumikesztyűt központilag biztosítottak az aktivistáknak, míg láthatósági mellényt a Laki-Gazda Kft. Tornyi Gyula a Kft. ügyvezetője jelölte ki azt a részt, ahol össze kellett gyűjteni a szemetet, mert valakik illegálisan odavitték feleslegessé vált hulladékaikat. Az egyik brigád a Makai dűlőbe ment, míg a másik a Tőrei tanya melletti részt járta körbe. Csak az önkormányzat területeit tisztították meg. Összesen két pótkocsi szemét gyűlt össze.