1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Bronzéremmel zárt a lakiteleki ifjúsági csapat

Befejeződött a 2014-2015 évi labdarúgó bajnokság a megyei II. osztály Északi csoportjában szereplő csapatok számára. Lakitelek U21-es gárdájának az volt a kérdés, hogy az első, vagy a harmadik helyet szerzi meg.

 

A lakitelekiek a kerekegyháziakat fogadták, akik a táblázat élén foglaltak helyet, míg a hazaiak a harmadikon tanyáztak. Az utolsó mérkőzés kimenetelétől függött az, hogy ki lesz a bajnok. Győzelem esetén Lakitelek a bajnok, minden más esetben a harmadik helyen végeznek, Lajosmizse a második, Kerekegyháza pedig az első. A találkozó fontosságát jelezte az is, hogy szép számú közönség verbuválódott össze, mind a két településről. Megtisztelte jelenlétével a játékosokat Zobokiné Kiss Anita Lakitelek, és Kelemen Márk Kerekegyháza polgármestere is. Mind a két csapat játékosai tisztában voltak azzal, hogy milyen nagy a tét. Ennek megfelelően játszottak is. Nem volt elveszett labda, igazi harc alakult ki a két csapat között. Az első találatot a vendégek érték el, még az első félidőben. Egyes helyi szurkolók szerint les helyzet előzte meg a gólt. A játékvezető azonban megadta. A második félidő elején szintén a kerekegyháziak találtak a kapuba és már 0-2 volt az eredmény. A hazaiak azonban nem adták fel, hajtották, űzték ellenfelüket. Többet birtokolták a labdát, és kapura is veszélyesek voltak. Egy kiugratás után Kovács Misi húzott kapura. Már a tizenhatoson belül járt, amikor a vendégek kapusa szabálytalankodott vele szemben. A játékvezető a tizenegyes pontra mutatott, a hálóőrt pedig kiállította. A megítélt büntetőt Tasi László értékesítette 1-2. Már ez is szép eredmény volt, és esély nyílt arra, hogy akár ki is egyenlítsen Lakitelek. Ez be is következett a 88. percben, Erős Gergő révén 2-2. Ez további erőt adott a fiúknak és újabb és újabb támadásokat vezettek. Tasi László egy alkalommal a felső kapufát is eltalálta, de a labda nem ment be a kapuba. Egy kapu előtti kavarodás után ismét veszélyes helyzet alakult ki a vendégek tizenhatosán belül, de akkor sem sikerült gólt szerezni. És milyen a sors, egy ellentámadás után a kerekegyháziak értek el gólt 2-3. Ezzel elfogyott a remény, az esély a bajnoki cím megszerzéshez. Ettől függetlenül a fiúkat dicséret illeti. Nagyon jól játszottak, küzdöttek egymásért, a csapatért, Lakitelekért, de ezúttal az ellenfél jobb volt. Mindenki büszke lehet rájuk, hogy a harmadik helyet szerezték meg.

A teljesítményükért járó bronz érmet, Zobokiné Kiss Anita polgármester adta át a fiúknak Mózes László a megyei labdarúgó igazgatóság elnökségi tagjának, Kemenes Györgynek a verseny bizottság elnökségi tagjának, valamint Szentirmay Tamás a Lakiteleki Torna Egylet elnökének gratulációja mellett. Köszönjük, és szép volt fiúk!