1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Óvodás ballagás családi nappal

Befejeződött az év a tiszaalpári Tündérrózsa óvodában is. A nagycsoportosok elballagtak, ők már szeptembertől iskolások lesznek. A ballagást a hagyományokhoz híven egybekötötték a családi nappal.

 

Szépen felöltöztek a búcsúzó óvodások. Kis műsorral is kedveskedtek a szülőknek, nagyszülőknek. Ilyenkor természetesen előkerülnek a virágok, amelyet a ballagók és az óvó nénik is kapnak. A ballagás után családi program következett, melynek első részében a Langaléta Garabonciások szórakoztatták nem csak a gyerekeket, de a felnőtteket is. Gulyás László vezetésével nagyon jó produkciót mutattak be. Amikor vége lett a műsoruknak Kiss Mária intézményvezető köszöntötte a jelenlévőket. Öt éve, mióta az új óvoda elkészült, hagyomány az, hogy átadnak olyan elemet az udvarukban, amit a szülők összefogásával tudtak elhelyezni. Az első évben adták át a kemencét, a másodikban az ivó kutat, a következő két évben pedig udvari játékokat. Az idei év új szerzeményei az információs táblák, amelyeket a különböző udvar részekben helyeztek el. Az óvodáért alapítván y a szülők és a szülői munkaközösség segítségével tudták megvalósítani a táblákat. Köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezek a fejlesztések megvalósulhattak. Árverésre bocsátották azokat az udvari játékokat, amelyek már nem kellenek az óvodának. Szerencsére voltak olyan szülők, akik licitáltak rá.

Az ebédet külön-külön oldották meg a csoportok. Mindenütt volt olyan szülő, nem is egy, aki vállalta azt, hogy főz bográcsban, vagy süt serpenyőben. Nem csak a gyerekek, de a szüleik is jól laktak a finom falatokkal. Ebéd után következett a vetélkedés. A gyerekeknek különböző feladatokat teljesíteni. Bizony nem egy feladatnál sorba kellett állni, olyan sok jelentkező volt. Természetesen a feladatokban a szülők is részt vettek. A délután jó hangulatban telt el.