1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Akadt munkájuk a tűzoltóknak a hétvégén

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 10 tűzesettel és 13 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken délelőtt érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem megyei műveletirányítási központjához, miszerint Kiskunfélegyháza közelében az M5-ös autópályán egy benzin-gáz üzemű személygépkocsi ég. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a lángokat két vízsugárral fékezték meg. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Teljes terjedelmében lángolt egy megközelítőleg száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete Nyárlőrincen a Rákóczi utcában pénteken késő este. A kecskeméti hivatásos tűzoltók három járművel érkezetek ki a tűzhöz és három vízsugárral oltották el a lángokat. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt át az épület belső helyiségeire. A lakók rokonoknál lettek elszállásolva.

Kiskunfélegyházán egy négyemeletes lakóépület egyik negyedik emeleti lakásában csaptak fel a lángok szombaton kora reggel. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók rövid időn belül a helyszínre kiérkeztek és egy vízsugárral a tüzet eloltották. Az oltási munkálatok idejére tíz embernek kellett rövid időre elhagynia otthonát.

Kigyulladt egy szénport szállító kamion, az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán Kistelek térségében szombaton délelőtt. A lángokat a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el, majd visszahűtötték a rakományt. A tűzesethez két gépjárműfecskendő és egy vízszállító érkezett, tizenegy tűzoltó dolgozott a helyszínen. Az oltási munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat felügyelte.

Szombaton délben Kiskunfélegyházán, a Jókai utcában két személygépjármű összeütközött. A balesetben egy ember megsérült. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a gépjárműveket áramtalanították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Tűz keletkezett egy intézményben Tiszaugon, a Ságvári Endre úton vasárnap este. A bentlakásos épületből mindenkit szakszerűen kimenekítettek az ápolók. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók, Tiszakécskéről, Kunszentmártonról, Kecskemétről és Kiskunfélegyházáról is riasztották az egységeket, és a helyszínre vonult a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Az épületben egy szoba égett, a gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a tűz továbbterjedését sikerült megakadályozni. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Egy személygépjármű a két első kerekével árokba csúszott Tiszakécskén, vasárnapról hétfőre virradó éjszaka. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók a forgalmat akadályozó járművet drótkötél segítségével kihúzták.

Hétfőn kora reggel érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem megyei műveletirányítási központjához, miszerint az erős szél egy családi ház tetejéről ledöntötte a kémény egyharmadát Kiskunfélegyházán, a Nefelejcs utcában. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók létra segítségével felmásztak a tetőre, és visszabontották a balesetveszélyes kéményt.

A hétvégén öt esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit szabadtéri tűzesethez, és tíz esetben kérték a tűzoltók segítségét kidőlt fák és letört, nagymérető faág eltávolításához.