1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Kölyökzsongás horgászversennyel a Holt-Tisza partján

Ötödik alkalommal rendezte meg a Balla István és családja a Kölyökzsongást a Tőserdőben, pontosabban a Holt-Tisza partján.

 

Végre itt a nyár, Tőserdő vár. Ez volt a szlogenje a Tőserdei Kölyökzsongásnak. Balla István Holt-Tisza-parti horgászboltos egész napos programot szervezett a gyerekeknek. Délelőtt ötvenen jelentkeztek a horgászversenyre. Természetesen szinte minden gyermek igénybe vette a szülői, nagyszülői segítséget, de ez így van jól. Ismertessék meg a csemetéket a horgászat szépségeivel. Bár nagy halat nem nagyon fogtak a versenyzők, kisebbet annál többet. Közülük is kiemelkedett a törpeharcsa, amelyet nem lehetett visszadobni a vízbe. Nem úgy a többi halat, amit kifogtak a gyerekek. Azokat a mérlegelés után vissza kellett engedni. Egy teknősbéka is a horogra akadt, amit a kisebbek kíváncsian és érdeklődéssel néztek. Akadtak olyanok, akik hamar megunták a várakozást, a kapás hiányt, és inkább más elfoglaltságot találtak maguknak, míg mások végig kitartottak. Ők fogtak is halakat. A hagyományoknak megfelelően a verseny kezdetét és végét is ostorpattogással jelezték. A mérésnél kiderült, hogy kik voltak azok, akik horgászás szempontjából eredményesen könyvelhették el ezt a napot. Első lett a mindössze három éves kecskeméti Farkas Levente 3360 grammal. Második a szintén kecskeméti 12 éves Lajos Zoltán 2965 grammal, míg a harmadik a tíz éves tiszaalpári Madla Rita 2845 grammal. Különdíjat kapott a tíz éves kecskeméti Varga Barbara, aki 1400 gramm súlyú halat fogott. Az első három helyezettnek és a különdíjasnak járó díjat Zobokiné Kiss Anita Lakitelek polgármestere adta át. A támogatók jóvoltából azonban senki sem ment haza üres kézzel. Mintegy ezerötszáz forint értékű ajándékot kapott minden versenyző. Természetesen vattacukor, fagylalt és jégkrém is szerepelt az ajándékok között. Addig, míg a gyerekek próbáltak halat fogni, készült a finom babgulyás, amit maga a főszervező és családja ajánlott fel, és készített el. Jutott belőle bőven mindenkinek.

A délutáni programban íjjal lőhettek, bokszzsákot üthettek, lovagolhattak a gyerekek. A tiszakécskei Zafira Dance Team táncosai is megmutatták tudásukat. A helyi önkéntes tűzoltók látványos szituációs gyakorlatot mutattak be. Sajnos a rendőrség bemutatója csak rövid ideig tartott, mert balesethez hívták őket.