1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Homokból készítettek várat

Igazi jó idő fogadta azokat, akik részt vettek a hagyományos homokvár-építő és homokszobrász versenyen Tiszakécskén, a Tisza partján.

 

Huszonkilenc csapat, közel száz nevezője vett részt az idei homokvár-építő és homokszobrász versenyen, amit a tiszai szabad strandon rendezett meg ezúttal is a városi könyvtár, az elmúlt héten szombaton. A helyi indulókon kívül érkeztek versenyzők: Ceglédről, Tiszajenőről, Kerekegyházáról, Budapestről, Vecsésről, Kiskunfélegyházáról, Tiszaföldvárról, Újhartyánról, Debrecenből, és Kecskemétről is. A csapatoknak egy óra állt rendelkezésükre, hogy a legszebb várat elkészítsék. Akadtak olyanok, akik különböző formákat használtak, míg mások a csepegtetős változatot használták. Ezúttal sokkal több volt a gyerek, mint a felnőtt, de azért a szülői segítség több helyen is elkélt. Az értékelés nem kis feladat elé állította a zsűri tagjait, mert dönteniük kellett a helyezésekről. A második és harmadik hely sorsát nem is tudták egyhangúan eldönteni, ezért ott holtverseny alakult ki.

Első lett a helyi Macskabagoly csapat, második a tiszajenői Ördögök és a tiszakécskei Homokfúrók. A harmadik helyen két tiszakécskei csapat végzett az Ak 26 és a Homokszemcsék. Különdíjban részesült csepegtető kategóriában a helyi Boci csapat. Homokszobrász kategóriában sárkánydíjat kapott, a kiskunfélegyházi Szabó család.


Resource id #245