1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 8 °C
  4. |

Égett a lábon álló gabona

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 19 tűzesettel és 45 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Kecskeméten a Szimferopol téren egy ötemeletes lakóépület egyik első emeleti lakásának a konyhájában műanyag tál égett szerdán délelőtt. A helyszínen tartózkodók a tüzet eloltották. A kecskeméti hivatásos tűzoltók rövid időn belül kiérkeztek, a füsttel telítődött lakást átvizsgálták és kiszellőztették.

Kecskemét külterületén lévő építkezési területen egy ember a tetőn folyó munkálatok közben megsérült. A kecskeméti hivatásos tűzoltók létra és hordágy segítségével a sérültet szakszerűen lementették, majd átadták a mentőknek.

Szentkirály külterületén egy százhúsz négyzetméteres melléképület, lábon álló gabona és erdő aljnövényzete égett szerdán délután. A tiszakécskei önkormányzati, valamint a kecskeméti és a szolnoki hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A tűzoltók munkáját a helyszínen tartózkodók segítették.

Tiszaalpár közelében nyolc hektáron lábon álló gabona égett szerdán késő délután. A kiskunfélegyházi és a csongrádi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, egy traktor segítette a munkájukat.

Szerda késő délután a megyénken átvonuló vihar elsősorban Kecskeméten, Kiskunfélegyházán, Kiskőrösön és a települések körzetében okozott károkat. A katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányításához szerda délután hat órától negyvennégy műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Leszakadt vezetékek, kettéhasadt és kidőlt fák okoztak gondot. A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével távolították el a veszélyt jelentő fákat. Voltak olyan káresetek, amikor lakóépületben vagy gépjárműben okozott kárt a vihar. Egyik esetnél sem történt személyi sérülés.

Szerdán 16 esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit szabadtéri tűzesethez.