1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Tőserdő legszebb lánya pirtói

Harminchatan indultak a jubileumi Tőserdő Szépe Fesztiválon. A zsűri a legszebb lánynak a 18 éves pirtói Vincze Szabinát találta.

 

Két évtizede rendezi meg a Tőserdőért Alapítvány Lakiteleken a Tőserdő Szépe Tiszavirág Fesztivált, amit mindig nagy érdeklődés övez. Ezúttal is sokan méretették meg magukat a színpadon. Sajnálatos módon, szombaton az időjárás is közbeszólt leszakadt az ég, de szerencsére addigra befejeződött a verseny. A lányok először fürdő, majd pedig alkalmi ruhában léptek a zsűri és a közönség elé. Az ítészeknek ezúttal sem volt könnyű dolguk, mert rövid idő állt a rendelkezésükre ahhoz, hogy megítéljék ki is a legszebb ebben az évben Tőserdőben. Egytől tízig adhattak pontokat és a két fellépés valamennyi bírájának a pontszáma alapján dőlt el az, hogy ki kapja a legtöbb pontszámot, mert akkor ő lesz a királynő. Második udvarhölgynek a 15-ös sorszámú,18 éves jászszentlászlói Kiss Biankát választották. Az első udvarhölgy a 26-os sorszámú, 19 éves Pogány Rubina lett, aki a Tápióságról érkezett. Tőserdő legszebb lányának ebben az évben a13-as sorszámot viselő, 18 éves pirtói Vincze Szabinát választották. Az udvarhölgyeknek és a királynőnek a szalagot Zobokiné Kiss Anita Lakitelek polgármestere tette fel, egy virágcsokor kíséretében. Vincze Szabina fejére a koránt Galgóczy Zsolt a Tőserdőért Alapítvány elnöke helyezte fel. – Az elmúlt évben már részt vettem a Tőserdő Szépén. Akkor a második udvarhölgynek választottak. Úgy gondoltam, hogy megpróbálom még egyszer – mondta a boldog győztes. Arra azonban nem számítottam, hogy én leszek a királynő. Szankon is indultam a Méz és Meggy Fesztiválon, ahol különdíjat kaptam. Igazából nem készültem a versenyre, csak az előtte való héten döntöttem el, hogy szeretnék eljönni, hogy megmérettessem magam még egyszer. Közrejátszott ebben az is, hogy ez volt a huszadik jubileumi szépségverseny.

Vincze Szabina a kiskunhalasi Vári Szabó István Szakközépiskolába jár a következő tanév végén fog érettségizni. Nem számított arra, hogy ilyen eredményt fog elérni. Maximum egy különdíj elérését tervezte. Természetesen a testvérei is ott voltak a nagy eseményen, és a jó hír hallatára szülei is megérkeztek. A barátja viszont nem tudott jelen lenni, mert ő egy csocsó versenyen vett részt. Persze az eredményhirdetés után azonnal értesítette, hogy ő lett 2015-ben Tőserdő Szépe.