1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Balatonfenyvesen táboroztak a református ifjak

A Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye szervezett megyei tábort a Balaton partjára, Balatonfenyvesre. A lakiteleki-nyárlőrinci gyülekezet is bekapcsolódott a szervezésbe, a másik tizenhárom gyülekezettel együtt.

 

Összesen 225 gyermek táborozhatott együtt, melyből huszonheten tartoztak a mi gyülekezetünkhöz. Huszonkilenc segítő végzett szolgálatot a gyerekek között, Lakitelekről: Kókai Géza, Kókai-László Tünde, Magyar Péter, Magyar Péterné S. Kovács Mónika és Szentirmay Ákos.

A tábor témája a tízparancsolat volt, ezt járták körbe különböző korosztályok szerint, reménységük, hogy Isten törvényén keresztül is a szabadító ÚR képe rajzolódhatott ki minden hallgató előtt, felismerve Isten végtelen szeretetét és kegyelmét. Emellett hatalmas élmény volt a közös éneklés, a balatoni fürdőzés, a sok-sok református fiatallal együtt. A hét lehetőséget adott barátságok kialakulására, és egyre inkább közösségé vált a nagyrészt idegenekből álló csapat.

Minden nap a reggeli ébresztés után tíz perces torna következett, amiben lelkesen vett részt a sok fiatal. Délelőtt közös éneklés, majd korosztályonként hittanos foglalkozás következett, sok-sok beszélgetéssel és játékkal színezve. Az ebéd utáni csendes pihenő után öröm volt a Balatonban a fürdőzés. Este ismét egy közös éneklés következett, majd különféle sportversenyek következtek, foci, ping-pong, csocsó, valamint sorverseny. Gyülekezetünk képviselői szépen szerepeltek ezeken a versenyeken, hiszen a fociban és a sorversenyben 2. helyezést értünk el, Csille Lajos pedig megnyerte a ping-pong versenyt. Csütörtök este Ki mit tud? - on szórakozhatott a közönség, ahol Lajkó Bianka énekléssel lépett fel. A szobatisztasági versenyben a fiú szobák 2. helyezést értek el.

Mivel a hét témája a tűzoltás is volt, ezért az egyik nap mindenki pirosba öltözött. Ezen a napon marcali tűzoltó parancsnokság látogatta meg a tábort, és színesítette sorversenyekkel, bemutatókkal a napot. Egy rövid tájékoztatást is hallhattak a táborozók a balatoni viharjelzésekről, és hogy mi a teendő ilyen esetben.

Áldott volt az eltöltött egy hét, ahol sok élménnyel gazdagodhatott gyermek és felnőtt egyaránt. Egyházmegyei támogatás jóvoltából kedvezményes díjat kellett fizetni a táborozóknak, amiért nagy köszönet illeti a Bács-Kiskunsági Egyházmegyét. Gyülekezetünk támogatása pedig az utazás terheiből vállalt át terhet a táborozók válláról.