1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Bábszínházast játszottak az óvodások

Véget ért az OVI-VAKÁCIÓ című Jó gyakorlat, a lakiteleki Szivárvány Óvodában. Ezen a nyáron a bábos hét zárta a programokat.

 

Az óvó- és dajka néniknek, a közösségi szolgálatot teljesítő fiataloknak és a szülőknek köszönhetően a bábos héten is minden kisgyermek megtalálta a kedvére való időtöltést. A téma, a gyerekek körében igen kedvelt, a mesékből is jól ismert sárkány volt. A hét sikere érdekében mindenki örömmel hozta otthonról a meglévő sárkányos játékokat, könyveket és a bábkészítéshez szükséges kellékeket. Köszönjük a gyűjtő munkában aktívan résztvevő szülők közreműködését. Szabados Zoltán bábművész, „Ludas Matyi”, meséjével kezdődött a bábos hét, segítségével és ötleteivel keltek életre a gyerekek által készített guriga, fakanál és síkbábok. A kánikulában igazán jól esett mindennap az udvar árnyas részében a paraván mögé bújni és elbábozni a kedvenc meséket. Szerencsére nézőközönség is akadt bőven, a meseszőnyegen folyamatosan cserélődtek a gyerekek, hiszen mindenki szeret bábozni és bábelőadást nézni. Az otthonról hozott és az óvodában barkácsolt sárkányoknak lakhelyet (barlangot) is készítettek dobozokból, gondosan kidíszítve, megtervezve az ajtók és ablakok helyét.

A „Nyitva van az ovikapu!” program keretén belül a szeptemberben érkező leendő óvodások közül heten látogattak el szüleikkel együtt az óvodába és közösen megtekintették Az égig érő paszuly című magyar népmesét az óvó néni előadásában, majd pedig ki-ki a kedve szerint készített, egy, három, tizenkettő és huszonnégy fejű sárkányokat és kipróbáltak minden játékot az udvaron. Egész héten tombolt a kánikula, ezért a pancsoló medencéket már reggel feltöltötték a dajka nénik, és minden délelőttöt egy jóízű fürdéssel fejeztünk be. A hét és egyben a nyári élet arcfestéssel és versenyjátékokkal zárult, a hétpróba feladata a sárkány legyőzése volt, amit sikerült teljesíteni. Így a jövő nyárig nem „veszélyeztet” senkit sárkány, a lakiteleki óvodában.

A témahét segítői: Lajmer Ágnes, Horváth Istvánné óvodapedagógusok, Bencsik Anita pedagógiai asszisztens, Deák Ildikó, Dakó Tiborné, Prógli Mártonné dajka nénik és a közösségi szolgálatot teljesítő fiatalok: Kiss Barbara, Péntek Laura, Magyar Bence, Dakó Fanni, Molitor Lilla. Köszönöm a közreműködésüket!

A hét héten át tartó OVI-VAKÁCIÓ programjait az óvoda szülői szervezete és a Lakiteleki Óvodáért Alapítvány támogatta.

Gulyásné Varga Edit a témahét vezetője