1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Együtt sportoltak az épekkel

Közel kettőszáz regisztrált egyesületi tagokból és sportolni vágyó, de inkább őket, a világukat megismerni vágyó ép civilek csatlakoztak a „Sportolj együtt az épekkel” sportnaphoz, melyet a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Megyei Egyesülete szervezett.

 

A helyszín Lakiteleken, a Tőserdőben a mozgáskorlátozottak számára is alkalmas helyen került lebonyolításra a Holt-Tisza előtti parkolóban és mellette lévő zöldterületen. Reggel hét órától várták a vendégeket, nyolc órakor pedig Hanó Mihály a rendezvény megálmodója köszöntője hangzott el, majd Zobokiné Kiss Anita polgármester üdvözölte a megjelenteket. A horgász versenyt sajnos, a természeti adottságok miatt, nem lehetett megtartani a helyszínen, de a tiszaalpári horgász egyesület segítségükre sietett és az ottani Holt-Tisza partján bonyolították le. Lakiteleken az asztaliteniszezők és a főzőverseny résztvevői mérhették össze tudásukat. Hét bográcsban rotyogott az ízletes pörkölt, amit részben egy szakmai pályázatból, részben a résztvevők regisztrációs díjából finanszíroztak, de szerencsére akadt jócskán támogató is. A délután folyamán fellépett a helyi tűzoltó zenekar és Hanó Tünde amatőr énekes is.

A hangulat családias volt, mi tényleg egy nagycsalád vagyunk a megyében és reméljük az első ilyen rendezvényt követi a második, a harmadik és így tovább, míg nem hagyománnyá növi ki magát. Szükség van az ilyen jellegű rendezvényekre, az emberek igénylik. Kirándulás, együtt lét, szórakozás, sport, egy jó beszélgetés, de mindenképpen egy csapatépítő tréning is ez egyben. Minden induló kapott oklevelet, a legjobbakat éremmel, serleggel és könyvjutalmakkal díjaztuk. Köszönet illeti az összes résztvevőt, segítőket és családtagokat, mert egy emlékezetes nagyon színvonalas szép nappal gazdagodtunk, amit szeretnénk megtartani, és amit meg kell ismételni, ezzel váltunk el egymástól – mondta Hanó Mihály a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Megyei Egyesületének az elnöke.