1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Oldalkocsis motorok találkoztak

A második, nemzetközivé duzzadt Oldalkocsis Találkozónak adott otthont a kiskunfélegyházi Parkerdő. A találkozóra 2000 felnőtt, és közel 1500 gyermek volt kíváncsi idén, ami a tavalyi 1800-fős összlétszám majdnem dupláját jelentette.

 

A rendezvényt az érdekes és látványos külföldi és hazai oldalkocsis fogatok sokasága mellett a gyermek- és családbarát kialakítása, valamint a helyi mozgáskorlátozott, szociális és gyermekvédelmi egyesületek részvétele emeli ki a motoros találkozók sorából az esélyegyenlőség jegyében.

Az erdő nagy tisztásán a számtalan árus és büfés mellett színvonalas gyermek és felnőtt koncertek, ugrálóvár, trambulin, oldalkocsis kiállítás és szépségverseny valamint gyermekmotoroztatás működött. A tavalyi találkozó helyszíne, a kis, árnyas tisztás pedig csendes, komfortos kempingként várta a nagy számú idősebb oldalkocsis motorost, az éjszakai pihenés jegyében.

Az oldalkocsis motorok száma ismét jóval száz felett volt, a felvonuláson és az oldalkocsis kaszkadőr bemutatón pedig több, mint 500 motor és jóval ezer feletti néző vett részt. A találkozót 14 országból látogatták meg oldalkocsisok. Nagy részük már a búcsúzáskor jelezte, hogy jövőre még több barátjával érkezik, ami a bizalom és az elismerés igazi jele.