1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Tájékoztató a megye polgármestereinek

A megye számára elérhető, összesen 63 milliárd forint területfejlesztési célú uniós támogatásra hamarosan megjelennek az első pályázati felhívások.

 
 

Ezzel kapcsolatban tájékoztatót tartott a megyeházán Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Font Sándor országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos és Dr. Kecskés László, a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. vezetője a megye polgármestereinek a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázati felhívásairól. Az összejövetel aktualitását az adta, hogy a területfejlesztési célú uniós támogatásra nem sokára megjelennek az első pályázati felhívások. A megbeszélést Font Sándor nyitotta meg, aki beszámolt a kormány megyei fejlesztési elképzeléseiről. A cél az, hogy a fejlesztésekre fordítható pénzt ne országos, hanem helyi vezetők döntései alapján lehessen felhasználni, akik rálátnak a területi igényekre. Ezt a feladatot egy jól felépített, megfelelő szaktudással rendelkező intézményrendszer támogatja, melynek egyik kiemelkedő szereplője a megyei önkormányzat is. A megye területfejlesztési szakemberei az elmúlt hónapok során többször is végigjárták a térség településeit, egyeztettek vezetőikkel, melynek köszönhetően körvonalazódtak az igények.

 
 

Rideg László ismertette a pályázatok általános tudnivalóit a közel 140 résztvevővel. Az ősz folyamán megtörténnek az első kiírások, melyek tartalmáról, terület specifikus jellemzőiről folyamatos az egyeztetés a Nemzetgazdasági Minisztériummal. Az elnök hangsúlyozta, mindent megtesz annak érdekében, hogy ez az összeg tényleg a megye javára váljon, és mindenki megelégedését szolgálja. A fórumot Dr. Kecskés László zárta, aki gyakorlati és egyéb hasznos tudnivalókról adott részletes tájékoztatást. Ezt követően tématerületekre lebontott szekcióülések következtek, ahol az érdeklődők személyre szabott információkat kaphattak, és az egyedi projektekről a szakmai vezetőkkel párbeszédet folytathattak.