1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Szabadlábon az eddig anyagyilkossággal gyanúsított lakiteleki férfi

Szabadlábra került az előzetesből az az 58 éves lakiteleki férfi, akit eddig azzal gyanúsítottak, hogy áprilisban megfojtotta 86 éves, mozgáskorlátozott édesanyját, majd az erőteljes bomlásnak indult holttesttel hetekig együtt lakott.

Dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője csütörtökön tájékoztatta arról szerkesztőségünket, hogy a törvényszék megszüntette a lakiteleki férfi előzetes letartóztatását.

Mint megtudtuk, a bíróság indoklása szerint az ügyészség által rendelkezésre bocsátott iratok alapján nem állapítható meg, hogy a sértett bűncselekmény áldozata lenne.

- A gyanúsított tagadja a terhére rótt cselekmény elkövetését, a boncolás alapján elkészített orvos szakértői vélemény pedig nem tudta egyértelműen megállapítani, hogy az elhunyt sérülései bántalmazásra visszavezethetőek-e vagy sem, illetőleg, hogy azok a sértett életében, vagy csak a halála beálltát követően keletkeztek. Ezért az emberölés megalapozott gyanúja sem állapítható meg. Erre figyelemmel az előzetes letartóztatást meg kellett szüntetni, a gyanúsított a továbbiakban szabadlábon védekezhet - mondta Sárközy Szabolcs.

Forrás:baon.hu