1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Tűzgyújtási tilalom

A rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt Bács-Kiskun megye erdeiben fokozott tűzveszély alakult ki. Ezért az erdészeti hatóság a megye erdeire és fásításaira, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre július 8-án, átmeneti időre, általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

A felsorolt területeken tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken is, a közút- és vasút menti fásításokban, valamint az ezektől mért kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon, beleértve az irányított-, a parlag- és gazégetést is. A tűz keletkezésének és a terjedésének fokozott veszélye ebben az időszakban minden növényzetben fennáll, így a tűzgyújtási tilalom idején sehol nem javasolt az égetés, tűzgyújtás.

Felhívják az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, valamint a közúton és vasúton utazók figyelmét, hogy az erdőtüzek megelőzése érdekében járjanak el körültekintően, égő cigarettát ne dobjanak el, azt minden esetben oltsák el. Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról, valamint az erdőtűz megelőzéssel kapcsolatos hasznos tudnivalókról a www.erdotuz.hu oldalon tájékozódhatnak.