1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Átalakulás a Kormányhivatalnál

2017. január 1-jével a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kétirányú átalakulást valósított meg, melynek célja az ellátott közfeladatok hatékonyabb ellátásának biztosítása.

A közigazgatás korszerűsítése és továbbfejlesztése az egyes kormányok számára állandó feladat. Január 1-jével a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalnál két körben történt átszervezés. Az egyik irány az eddigi főosztályi (megyei) szinten gyakorolt hatáskörök nagy számban járási szintre történő átvitele és a megmaradt főosztályok összevonása. Vannak olyan hatáskörök, melyek teljes egészében, az azokat ellátó főosztállyal közösen kerültek át a járási hivatalba, valamint amelyek csak részlegesen. A megyei szintről teljes egészében átkerülő főosztályok a Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, és a Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály. Továbbá részlegesen kerültek átvitelre hatáskörök a Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálytól, az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztálytól, a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálytól, a Foglalkoztatási Főosztálytól és az Építésügyi, Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti Főosztálytól. A második irány pedig új hatáskörök beemelése a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal beolvasztásával, valamint a környezetvédelmi feladatkörök régiós szintről, megyei szintre átvételével.

A környezetvédelmi feladatokat január 1. után minden Bács-kiskun megyei illetőségű, környezet- és természetvédelmi ügyben a Kecskeméti Járási Hivatal szervezetébe beépülve a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály látja el.

Elérhetőség: 6000 Kecskemét, Bajcsy-Zsilinszky Endre krt. 2.,

e-mail:[email protected],

telefon: (76) 795-870

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal feladatköreit minden agrártámogatási ügyben az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály végzi.

Elérhetőség: 6000 Kecskemét, Kisfaludy u. 6.,

e-mail: [email protected] ,

telefon: (76) 814-520

A megyei szintről járási szintre átkerülő feladatokat végző szervezeti egységek elérhetőségei nem változtak, így a mindennapi ügyintézés során fennakadás nem várható. További információért kérjük, keressék fel a kormányhivatal weboldalát (www.bkmkh.hu).

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)