1. 2024.03.19. kedd, József
  2. |
  3. 6 °C
  4. |

CI-VIL Egyesület hírei

FM-LSZF/2018-01

"Komplex környezettudatos szemléletformálás a Közép-tiszai Tájvédelmi Körzet hátrányos helyzetű oktatási intézményeiben" című pályázatunkat az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásra alkalmasnak ítélte.

A tájvédelmi körzet oktatási intézményei hátrányos helyzetük miatt lényegesen kevés szemléletformáló eszköz parkkal rendelkeznek. Hiánypótló pályázatunkkal lehetőséget tudtunk adni az óvodások, általános-és középiskolások számára az ismeretek hatékony elsajátításához.

Tematikus workshop elméleti és terepgyakorlati tanórákat tartottunk 6 együttműködő intézményben. A tanóra tematikája a hulladékhasznosítás témakörre orientálódott. A cibakházi iskolásoknak tereptúrát szerveztünk a holtág rendszeren. A terepi munkák során lehetőség adódott önálló fotók készítésére, melyből kiállítást rendeztünk az intézményekben. Az NHSZ kétpói hulladékudvarára egy tanulmányi kirándulást szerveztünk, melyre 2 általános iskolából összesen 100 diákot vittünk el.

Végül öko-játékokat helyeztünk ki minden intézménybe, ahol az iskolai szünetekben, napköziben játszhatnak a gyerekek, ezzel is elsajátítva a szelektív hulladékgyűjtést és a környezettudatos gondolkodást.

Elnök: Őze József