1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Húsvéti hagyományok

Az ápolt hagyományok tartják össze a családot. A húsvét csodálatos alkalom a család ünneplésére, életre szóló emlékek teremtésére, és ezekre a hagyományokra építve. Íme néhány mókás módja annak, hogy családja elkezdhesse, és az elkövetkező években néhány különleges családi időszakot megéljen.


Aranykalászos gazda tanfolyam féláron! Kattintson, és legyen ön is aranykalászos gazda!

Ültesd be a húsvéti kertet

 

Nem titok, hogy a húsvét a tavasz beköszöntével jár. Tegye fényessé kertjét virágzó növényekkel. Vegye figyelembe az árvácskákat, tulipánokat, körömvirágokat és petúniákat.

 

Fotók húsvéti tojásokkal

Egg Time Machine

Kérd meg a gyereket, hogy írjon neki egy levelet, amelyet egy műanyag tojásba helyezhet, hogy jövőre húsvétkor kinyissa. Gyermeke elolvashatja, mit gondolt és mit csinált egy évvel fiatalabb korában. Ez egy szórakoztató módja annak, hogy elolvassa, hogyan nőttek egy év alatt.

Díszíts fel húsvéti tojásfát

Menjen el a kézműves boltba, és vásároljon hab- vagy műanyag tojást és dekorációt. Ez egy szórakoztató tevékenység, és lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy kreatívak legyenek. Rögzítsen egy-egy hozzáillő színű szalagot minden tojásra, és akassza fel egy élő vagy mesterséges fára.

Utazás húsvétra a Szentíráson keresztül

A húsvét sokak számára mélyen vallásos ünnep, amely tele van Krisztus feltámadásával. Kutatással kapcsolatos szentírások, amelyeket meg lehet osztani az ünnepet megelőző hetekben, és amelyek a húsvét történetét mesélik el.

Gyűljetek össze az asztal körül

Sok családban nagy húsvéti villásreggeli vagy vacsora van, főételként gyakran a sonkát. Egy nagy étkezés alkalmával a családok időt biztosítanak a szórakozásra, az étkezésre és a közösségre. A tágabb családtagok meghívása generációkat fog össze.

Sütés, és még több sütés

Vegyünk fel egy kötényt és törjük ki a keverőedényeket! A nyuszi, csibe vagy tojás alakú sütemények tökéletes formák sütéshez és díszítéshez ezen az ünnepen. Ambiciózusnak érzi magát? Próbáljon ki egy éves nyuszi alakú tortát, amelyet cukormázzal, kókuszdióval és cukorkákkal díszítettek. Menjen hagyományosan, és tálaljon forró keresztes zsemlét nagypénteken; fűszeres, édes, gyümölcsös aromákkal töltik meg a konyhát!

Tartsd be a nagyböjtöt

A nagyböjt a húsvéthoz vezető időszak, amikor egyesek úgy dönthetnek, hogy „feladnak” valamit, amit nagyra értékelnek, emlékeztetve a Krisztus által megfigyelt 40 napos imádkozásra és böjtre. Mások valami újat kihívásként vehetnek fel – szolgálatot vagy egészséges új szokást, amelyet minden nap meg kell dolgozni.

Vegyen részt egy húsvéti felvonuláson

Sok város húsvéti felvonulást kínál húsvét vasárnapján vagy egy húsvét körüli napon. Kérje meg a gyerekeket, hogy vegyenek fel húsvéti kalapot, menjenek ki az utcára, és nézzék meg az izgalmakat. A felvonuló bandák, a színes úszók és a tűzoltóautók gyakran a kicsik fénypontjai.

Díszítsd a húsvéti tojásokat

Kipróbált és igaz hagyomány! A tojásokat élénk színű festékbe mártani és nézni, ahogy megvan, minden korosztály számára elragadó élmény. Díszítsd csillámokkal, festékkel és matricákkal, és díszítsd velük a házat vagy a húsvéti kosarakat. Ha szeretnél feldobni az ante-ot, tervezz egy húsvéti tojásdíszítő versenyt díjakkal kiegészítve a környékeden!