3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2019.08.26. hétfő, Izsó
  2. |
  3. 28 °C
  4. |

Világbajnokságra készül Tiszakécske

Az elkövetkezendő év júniusában rendezi meg Tiszakécske a veterán kerékpárok világbajnokságát. Az előkészületek már javában tartanak. Huszonöt országból várnak versenyzőket.

 

Tiszakécske vállalta azt magára, hogy megrendezi a 2014-es történelmi kerékpárok világtalálkozóját és a velocipéd világbajnokságot. Már egy év sincs hátra a nagy eseményig. A Tisza-parti kisváros nem adott még otthont világbajnokságnak, éppen ezért már gőzerővel folynak az előkészületek. A szűk szervezői gárda napi szinten kapcsolatban van egymással és hetente legalább egy alkalommal találkoznak. Az elmúlt időszakban már megszaporodtak a külföldi versenyzők levelezései is. A belgák már tizenhat főre a szállást is lefoglalták, de más országokból is nagy érdeklődés mutatkozik a programok iránt.

Az elmúlt évek gyakorlatai alapján húsz-huszonöt ország százötven-kétszáz versenyzője fog majd rajthoz állni - mondta Halápi Sándor főszervező. 2014. június 25 és 28 között bonyolítjuk le a versenyt. A program végleges kidolgozása már megtörtént, amit az idei csehországi versenyen már meg is mutattunk az ott induló versenyzőknek. Ők potenciális látogatói lehetnek a mi rendezvényünknek is. Természetesen lesznek még finomítások, de a verseny váza már teljes egészében összeállt. A nemzetközi szövetségnek van egy ajánlása, ami alapján kell a versenyt megszervezni. Persze helyi eltérések lehetnek, de a fő irányvonal, az adott. Lesz egy hosszú távú, 160 kilométeres verseny és egy rövidtáv, amiben több kategória is szerepel. Itt elsősorban a kerékpárok kora és felszereltsége számít. Az 1945 előtt készült kerékpárokkal lehet indulni. Gondoltunk a hazai részt vevőkre is. Szeretnénk, ha minél többen beszereznénk a nagyszülők kerékpárjait, mert a magyar indulók kedvező feltételekkel nevezhetnek. Bárki részt vehet a négy napos versenyen, amennyiben a nevezési feltételeket elfogadja.

Az elképzelések szerint Móricz Zsigmond Gimnáziumban lesz a versenyközpont. A hosszú táv Kerekdomb felé megy. A részt vevők a kijelölt útszakaszt nyolcszor teszik majd meg. A rövid távú versenyt a gimnázium környékén bonyolítják le. Egy mérföldet kell teljesíteni körpályán a különböző kategóriájú indulóknak, ami nagyon látványos lesz. Halápi Sándor bízik abban, hogy sikeres lesz a versenyük.