3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2020.07.12. vasárnap, Izabella, Dalma
  2. |
  3. 20 °C
  4. |

Fúvószenekarok masíroztak Lakitelek utcáin

Zeneszó verte fel a csendet szombaton délelőtt Lakitelek utcáin. A hanghatást az I. Kárpát-medencei Fúvószenekarok Találkozóinak részt vevői okozták.

 

A megnyitó ünnepségre a Templom téren gyülekeztek a zenekarok, ahol Felföldi Zoltán polgármester köszöntötte őket, és az érdeklődőket. A Katasztrófavédelem Országos Tűzoltózenekara és a Nemzeti Adó és Vámhivatal zenekara egyenruhába, míg Csíkszereda Fúvószenekara népviseletbe öltözve masírozott végig a település utcáin. A Kiskunfélegyházi Fúvószenekar a mazsorettekkel együtt szórakoztatta az utcákon állókat, akik tapssal köszönték meg a táncot és a zenét. A menethez csatlakozott még Beregszász, Madaras és Kunszentmárton fúvószenekara.

A takarékszövetkezethez érve, a Liget utcán felállított színpad előtt, közös produkciót mutattak be a zenekarok. Ezután egymást követték a koncertek. Valamennyi fellépő három negyed órás műsort adott. A kiskunfélegyháziak fellépését a mazsorettek tánca színesítette. A lakiteleki mazsorettek közül nem csak a haladók, de a kezdők is bemutatkoztak. Az egy éve alakult Lakiteleki Önkéntes Tűzoltózenekar tagjai is színpadra léptek. Felföldi Zoltán elmondta, hogy a találkozóból hagyományt szeretnének teremteni.