3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2021.10.17. vasárnap, Hedvig
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Ezerháromszáznál is többen indultak a duatlon diákolimpián

Több mint ezerháromszáz diák indult a diákolimpia országos döntőjén, amit az elmúlt vasárnap rendeztek a Lakitelek Népfőiskolán. A versenyzők hat korcsoportban mérték össze erejüket és tudásukat.

 

Talán még soha sem voltak annyian a Lakitelek Népfőiskolán, mint most a duatlon diákolimpia országos döntőjén. A több mint 1300 induló mellett szülők, tanárok, edzők kísérték el a gyerekeket, hogy szurkoljanak nekik. A kiváló helyszín, a kitűnő környezet és a kellemes idő, és a sok futam látványossá tették az országos döntőt. A versenyt két kategóriában A (igazolt versenyzők) és B (amatőrök) bonyolították le, hat korcsoportban, fiúknál és lányoknál. Legtöbben a IV. korcsoportos fiúk voltak, ők több mint százötvenen rajtoltak. Először a legkisebb, az I. korcsoportos fiúk vágtak neki a távoknak, majd következtek a lányok. A korcsoportok emelkedésével a távok is emelkedtek. A futást földúton, a kerékpárt a népfőiskola Szentkirály közötti szakaszon bonyolították le.

Sokan szurkoltak annak, hogy a gyerekek minél jobb teljesítményt érjenek el, és ilyenkor a szülők attól sem riadnak vissza, hogy megengedetlen eszközökhöz nyúljanak. A legkirívóbb eset talán az volt, amikor egy szülő a futás rajtja után, amikor nagy a helyezkedés, az egyik gyereket kikapta a futók közül, mondván meglökte a fiát. Másodpercekig nem engedte tovább futni. Sokan még akkor is űzték, hajtották csemetéiket, amikor a gyerek már alig tudott futni. Egy felnőtt néző meg is jegyezte: nagyon jó ez a verseny, csak szülők ne volnának. Ettől függetlenül nagyon sokan elégedettségüket fejezték ki a versennyel kapcsolatban.