3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2022.09.27. kedd, Adalbert
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Vasárnapig tekinthető meg a hüllőkiállítás

Még vasárnapig nézhetik meg az érdeklődők azt a hüllőkiállítást, amely a tiszakécskei Arany János Művelődési Központ emeleti nagytermében található. Nem csak hüllőket, de pókokat, rágcsálókat és egyéb érdekességeket is láthatnak, akik jegyet váltanak.

 

A legolcsóbb „kiállított állat” mindössze néhány száz forint, a legdrágább viszont már nem kevés pénzbe kerül, ha esetleg valaki rászánja magát arra, hogy vásároljon. Persze aki vásárolni akar, annak arra is kell gondolnia, hogy mivel fogja etetni. Amint az megtudtuk, a gabonasikló nem tücsköt és sáskát eszik, hanem apró rágcsálókat.

A legnagyobb érdeklődés ezúttal is a kígyókat kíséri, főleg a gyerekek körében. A bátrabbak meg is merik simogatni. A felnőttek kicsit tartózkodóbbak, ők valahogy nem akarnak élni ezzel a lehetőséggel, pedig azok a fajták, amelyek az akváriumban láthatók, nem veszélyesek. Legtöbbjük nagyon ártatlan. A gyerekek másik kedvenceik a nyuszik, tengerimalacok. Sokan haza is vinnének belőle. Persze ahhoz szülői engedély is kell. A kiállítást óvodai és iskolai csoportok is látogatják.