3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2019.08.23. péntek, Bence
  2. |
  3. 26 °C
  4. |

Az esős sem akadályozta meg a papírgyűjtést

Rosszabb idő már nem is lehetett volna a tiszaalpári papírgyűjtésre. Esett az eső, hideg volt, és még a szél is fújt. Ennek ellenére rekord mennyiségű hulladék gyűlt össze.

 

Évente két alkalommal, tavasszal és ősszel szervez papírgyűjtést az általános iskola és az óvoda. Ilyenkor megmozdul szinte az egész falu, kerékpárral, kiskocsikkal, személyautóval, furgonnal, de még talicskával is hozzák a papírt és a műanyag flakont. Kicsi és nagy, gyerek és szülő mind azon van, hogy az addig gyűjtött hulladék bekerüljön az iskola udvarára, ahol a pedagógusok lemérik, majd pedig konténerbe kerülnek.

Ezúttal jó szolgálatot tett a gumicsizma. Hiába húztak sátra a mázsák fölé, mert több helyen is mértek, hogy gyorsabban történjen az átvétel, a lehullott csapadék megállt a mélyedésekben. Aki nem vigyázott, annak bizony megtelt a cipője vízzel. Ettől függetlenül a rossz idő senkit sem tántorított el attól, hogy a már összegyűjtött hulladékot beszállítsa. A gyerekek, ilyenkor felkeresik a vállalkozókat is, akik örömmel adják oda, amit hónapokon keresztül gyűjtöttek. Az osztályokat és az óvodai csoportokat ugyanis külön-külön értékelik. A behozott hulladék után kapják meg a pénzt, amiből elmehetnek kirándulni, de a kapott összeget bármire felhasználhatják.

Az már hagyomány, hogy az általános iskolás nagyobb fiúk, és minden osztályból az apukák is segítenek abban, hogy a munka jobban haladjon. Ezúttal sem volt fennakadás. Eredetileg 12 órától 17 óráig hirdették meg az átvételt, de azoktól is átvették a tanárok, akik csak ezután értek oda.