3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2019.05.20. hétfő, Bernát, Felícia
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

Tiszaalpári üzenet az ’56-os kopjafánál

Az Árpád téren az 1956-os kopjafánál emlékeztek meg a tiszaalpáriak az 57 évvel ezelőtt történt forradalomról és szabadságharcról.

 

Ünnepi beszédében Vancsura István polgármester azt mondta, hogy ez a nap a terror és az elnyomás elleni küzdelemre és a szabadságharcra emlékeztet. 1848-at és 1956-ot is leverték, csak hogy az igazságos forradalmak mindig győznek, mert megváltoztatják a jövőt, megreformálják a társadalmi életet, az öntudatot és az erkölcsöt is. Mit üzen nekünk ’56, tette fel a kérdést a településvezető, és meg is adta rá a választ. Elsősorban azt, hogy a magyarság egy rettenetes és vesztes háború, az ország ismételt megcsonkítása és egy évtized kegyetlen zsarnoksága után, belenyugvás és megalkuvás helyett fel tudott emelkedni történelmi létének mélypontjáról.

Az ünnepi beszéd után, az Árpád Fejedelem Általános Iskola, végzős növendékeit láthatták az ünnepség részt vevői. Műsorukban felidézték az 57 évvel ezelőtt történt eseményeket. A Bársony Mihály Népdalkör énekekkel emlékezett az évfordulóra, míg Tímár Béláné egy igaz történetet mondott el. Az ünnepség befejeztével az önkormányzat, a pártok és a civilszervezetek képviselői megkoszorúzták a kopjafát.