3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2019.12.10. kedd, Judit
  2. |
  3. 7 °C
  4. |

Tiszakécskei alkotótábor kiállítása

Az országban talán a legrégebbi alkotótábor egyike a tiszakécskei. Pontosan 36 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit. Az elmúlt időszakban számtalan művész mutatta meg tehetségét képein keresztül.

Kezdetben Bozsó János volt a szakmai vezető, aki nagy alapossággal adta át tudást a fiatalabb nemzedéknek. A mester mindig jó tanácsokkal látta el a tábor lakóit. Sokan meg is fogadták üzeneteit. A több mint három és fél évtized alatt, minden évben kiállítást rendeztek az alkotó tábor lakóinak képeiből.

Október 26-án az Arany János Művelődési Központ galéria termében a 36. Tiszakécskei Képzőművészeti Alkotótábor képeiből nyílt kiállítás. A tárlatot Polyák Albert a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Irodájának főtanácsosa ajánlotta a jelenlévők figyelmébe, aki maga is, korábban a művelődési központ igazgatójaként, „együtt élt” a művészekkel több éven keresztül. A mostani kiállításon: Alessio Otteli, Ambrus Lajos, Nemes István, Oláh Katalin, Pierluigi Cattaneo, Skultéti Árpád, Szurcsik János, Tínár Károly, Tömpe Emőke és Török Csaba alkotásait láthatták az érdeklődők. A kiállítás november 10-ig tekinthető meg.