3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2019.08.23. péntek, Bence
  2. |
  3. 28 °C
  4. |

Koncerttel kezdődött a jubileumi megemlékezés

Ötven éves évfordulóját ünnepli a Tiszakécskei Móricz Zsigmond Gimnázium. A jubileumra, több napos programmal készültek az intézmény tanárai és diákjai.

 

Ma, november 14-én, a Móricz -napi koncerttel vette kezdetét az ünnepi programsorozat. A művelődési központ színház terme megtelt érdeklődőkkel. Sokan voltak arra kíváncsiak, hogy az intézmény diákjai hogyan játszanak hangszereiken és hogyan táncolnak. A program első részében a hangszeres zene játszotta a főszerepet. Az Alapfokú Művészeti Intézet növendékei, akik már több éve járnak zeneiskolába, kiváló hangszertudásukról tettek tanúbizonyságot. Akadtak osztályok is, akik külön készültek erre az estre. Őket is nagy tapssal jutalmazta a közönség. Az est második felében a táncosoké volt a színpad. Nem csak népi, de modern táncot is bemutattak a fiatalok. A taps természetesen ezúttal sem maradt el.

Holnap délután a már hagyományos MÓZSINA (Móricz Zsigmond Napok) vetélkedője várja az osztályokat. A tanárok minden bizonnyal ezúttal is érdekes feladatokat találnak ki a diákoknak, akik mindig lelkesen kapcsolódnak be a játékokba. Az este legjobban várt műsora minden évben, az osztályok tánca, amit ezúttal is diszkó követ majd.