3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2019.08.23. péntek, Bence
  2. |
  3. 29 °C
  4. |

Köszönet valamennyi segítőnek

Már hagyományosan minden évben megköszöni Lezsák Sándor azoknak a munkáját, akik segítettek neki és a népfőiskola programjainak megvalósításában.

 

Szombaton délután bormustrával kezdődött a program a Lakitelek Népfőiskolán. Keresztes József a Kunsági Borvidék titkára, tizenhat féle bort mutatott be a jelenlévőknek. Többségében a Kunsági Borvidékről származtak, de akadt néhány, ami más borvidékről való volt. A szakember valamennyi mintához fűzött is néhány mondatot, amivel még jobban meg lehetett ismerni a fajták jellegzetességét. Ezt követően a vidám hangulatú esten először a Kösöntyű néptáncegyüttes mutatkozott be. Az együttes ebben az évben lett húsz éves. Az elmúlt két évtized alatt számos fellépésen vettek részt nem csak Magyarországon, de a határon túl is. Szerencsére mindig vannak olyan felnőttek, akik szeretnek táncolni, így nincs probléma az utánpótlással.

A tánc után Lezsák Sándor mondott beszédet. Megköszönte mindenkinek a segítségét, akik ebben az évben mellette álltak, és segítették a népfőiskola munkáját. Elmondta, hogy nagy próbatétel előtt állnak, mert egy másfél milliárdos beruházással bővül majd 2014-ben a népfőiskola. Olyan terveket kell megvalósítaniuk, amelyek az elkövetkezendő évtizedekben, a Kárpát-medencei népfőiskolák munkáját alapozza meg. Szerencsére sikerült egy olyan csapatot létrehozni, akik ezt meg tudják valósítani.

Az esten jeles politikusok is részt vettek, többek között Pozsgay Imre, aki november 26-án lesz nyolcvan éves. Lezsák Sándor méltatta a neves politikus életútját. Beszédéből az is kiderült, hogy régi barátság köti őket össze. A barátság és a nyolcvanadik születésnap alkalmából, egy padot is faragtak Pozsgay Imre tiszteletére, amely ott van a többiekkel együtt a népfőiskola udvarán. Ezen az estén avatták fel úgy, hogy közben elénekelték Pozsgay Imre kedvenc nótáját is, még pedig A csitári hegyek alatt kezdetű dalt. Ezzel még nem ért végett az ünnepség, mert egy hatalmas tortát is kapott a politikus, amit saját maga vágott fel, és amit kiosztottak a jelenlévők között.

A további szórakozásról Markos György gondoskodott. A népszerű humorista új oldaláról is bemutatkozott. Ezúttal nem csak poénokban gazdag beszédet mondott, de népszerű világslágereket is énekelt. Több mint másfél órán keresztül szórakoztatta a jelenlévőket. Az esten kitűnő ételeket és italokat is ehettek, ihattak a meghívott vendégek.