3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2020.02.28. péntek, Elemér
  2. |
  3. 5 °C
  4. |

Gyertyát, mécseseket gyújtottak Anka Balázsért

Mindenkit váratlanul érintett a hír, hogy Anka Balázs Lakitelek volt polgármestere, a Lakiteleki Torna Egylet elnöke, súlyos betegség után december 14-én délután elhunyt.

 

Az egyesület vezetősége vasárnap este hat órára csendes megemlékezésre hívta a sportolókat, barátokat, ismerősöket és mind azokat, akik szerették, tisztelték Anka Balázst. Nem csak felnőtt, de az ifjúsági, és a serdülő csapatból is érkeztek játékosok, az egyesület székháza elé, hogy gyertyák és mécsesek meggyújtásával emlékezzenek az elnökre. Újváry Kálmán elnökhelyettes, szavakkal küszködve beszélt Anka Balázsról, aki bízott abban, hogy meg fog gyógyulni. Amerikai kiutazása előtt a budapesti kórházban látogatták meg az egyesület elnökségének tagjai. Még akkor is reménykedett abban, hogy majd visszajön. Sajnos nem érhette meg azt, hogy a klubszékház, a pálya, a lelátó, pályázati pénzből megszépüljön. Gulyás Imre szakosztályvezető azt kérte, hogy a tavaszi fordulókban Anka Balázsért is küzdjenek majd a játékosok.

A jelenlévők a székház ablakának párkányán meggyújtott gyertyákat, mécsesek helyeztek el. Szabó Lászlóné, volt elnökségi tag kérésére, imádkoztak Anka Balázsért, mert mielőtt kiutazott Bostonba, ahol folytatták gyógykezelését azt kérte tőle. A feketelobogó addig lesz kint a székház falán, míg el nem temetik az elnököt.