3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2020.10.30. péntek, Alfonz
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Lakitelek legidősebb polgárának a polgármester vitt tűzifát

Százhuszonnyolc köbméter fát oszt ki ezekben a napokban a lakiteleki önkormányzat. A település legidősebb tagjának a polgármester és helyettese szállította ki a tűzifát.

 

Az önkormányzat pályázat útján jutott hozzá százhuszonnyolc köbméter tűzifához, amit a rászorulók között oszthat ki. Minden érdekeltnek jelezni kellett az önkormányzat felé, hogy igényel szociális tűzifát. Ezt követően a Humán Bizottság döntött arról, hogy kik azok, akik megfelelnek azoknak a követelményeknek, ami alapján jár nekik a tűzrevaló. Úgy tűnik, hogy valamennyi rászoruló kaphat majd, legalább is az eddig jelentkezők közül, bár néhányuknak még várni kell, hogy hozzájuk is eljuthasson az igényelt fa. Legtöbb család saját maga szállította el az egy köbméter fát, de akadtak olyanok is, akiknek nem volt mivel hazavinniük. Nekik a Laki-Gazda Kft. gondoskodott arról, hogy otthonukban legyen a tűzrevaló.

Gulyás Jánosné a következő év januárjában tölti be a 102. életévét. Neki személyesen Felföldi Zoltán polgármester és Madari Andor alpolgármester, Tornyi Gyula a Laki-Gazda Kft. ügyvezetőjének a közreműködésével vitte ki a rönkre vágott akácfát. Juliska néni megmutatta, hogy hova kellene letenni a fát és a település vezetői teljesítették kérését. A lerakásban segédkezett Juliska néni menye is. A település, és talán a megye legidősebb polgára köszönetét fejezte ki, hogy megoldódott a téli tüzelője. Mint mondta, korábban az Erdészettől, egykori munkahelyéről kapott fát, de ebben az évben azonban már nem. Ezért is esett neki jól, hogy az önkormányzat segített rajta.