3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2020.07.04. szombat, Ulrik
  2. |
  3. 28 °C
  4. |

Elbúcsúztatták Anka Balázst, Lakitelek volt polgármesterét

Mély részvét mellett több százan kísérték utolsó útjára Anka Balázst, Lakitelek rendszerváltás utáni első polgármesterét, aki három cikluson keresztül irányította a települést.

 

A temetés megkezdése előtt a helyi tűzoltózenekar hangszereinek hangja törte meg a csendet. Anka Balázs ugyanis éveken keresztül volt az önkéntes tűzoltó egyesület elnöke. A ravatalozónál Bagi Ferenc katolikus plébános búcsúztatta először Anka Balázst, majd Zobokiné Kiss Anita anyakönyvvezető mondta el a búcsú szavait. Anka Balázs Lakitelek közéleti embere volt, akinek élete, munkája egybeforrt a község életével. Több szervezetnél vállalt vezető tisztséget, ahol töretlen lelkesedéssel látta el feladatait. Szívében viselte az egész település sorsát, nem csak polgármesteri munkája során, de később is. A családja volt a mindene, mellette vállalta a közéleti munkát. Büszke volt arra, hogy fiai révbe értek, megállják helyüket az életben. Szeretett feleségét Erzsikét, mindig Böbe néven emlegette. Sokat köszönhetett neki is, mert mindig kiállt mellette és támogatta munkájában. Anka Balázs nem csak Lakiteleken, de a környező településeken is ismerték, szerették. Több polgármester, közéleti személy is megjelent temetésén, hogy elköszönjön tőle.

A református egyház nevében Szabó Tamás lelkész búcsúzott. Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke is megemlékezett Anka Balázsról. Az önkormányzat nevében Felföldi Zoltán polgármester, a Lakiteleki Torna Egylet képviseletében Újváry Kálmán elnök helyettes, a Lakiteleki Takarékszövetkezet nevében pedig Gombos Lajos elnök, ügyvezető mondta el búcsúztatóját.

A koporsó kriptában való elhelyezésénél megszólalt az újonnan vásárolt tűzoltóautó szirénája. A labdarúgó egyesület, valamint az önkéntes tűzoltó egyesület tagjai egy szál virágot dobtak a sírba. Zobokiné Kiss Anita a részvétnyilvánítás mellőzését kérte a gyászoló család nevében. Megköszönte mindenkinek, hogy Anka Balázst nyugvó helyére elkísérték, fájdalmukban, gyászukban mellettük álltak. A végső búcsút Kapás Milán trombitájából elhangzó in szilenció adta meg. Az önkormányzati képviselők egy szál fehér rózsával búcsúztak az egykori polgármestertől.