3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2020.07.10. péntek, Amália
  2. |
  3. 30 °C
  4. |

Egyre több gyerek jár Lakiteleken bölcsődébe

Az elmúlt évekhez viszonyítva megnőtt a bölcsődébe járó gyerekek száma. A nagyközségben a kicsiket egy nem régen felújított, korszerű épületben fogadják.

 

Lakiteleken egy négycsoportos bölcsődét működtet az önkormányzat ötvenkét férőhellyel. Az elmúlt év szeptembertől a teljes nevelés-gondozási évben, folyamatosan fogadják a gyermekeket. Mint azt Sütő Lászlóné intézményvezetőtől megtudtuk, a nevelési év kezdetétől tapasztalják, hogy egyre több, egy-másfél éves gyermeket íratnak be a szülők a bölcsődébe. Jelenleg negyvennégyen járnak a szépen felújított és nagyon jól felszerelt intézménybe, de már öt szülő jelezte, hogy februárban bölcsődébe kívánja adni gyermekét. Manapság egyre nagyobb szükség van arra, hogy mind két szülő keressen a családban, ezért egyre több anyuka megy vissza dolgozni. A január elsejével bevezetett „gyed extra” kedvezően érinti a kisgyermekes családokat. Az anyuka (vagy apuka) a gyermek egy éves kora után korlátlan időtartamban visszamehet dolgozni úgy, hogy közben a gyedet is kapja. A lakiteleki bölcsődében felkészültek arra, hogy esetleg azok a családok is beíratják gyermeküket, akik eddig ezt nem tervezték. Fogadnak kicsiket Nyárlőrincről és Tiszaugról is, mert 2013. július 1-től a bölcsőde tagja a három település társulásában fenntartott Szivárvány Óvoda és Bölcsőde intézménynek.

Legközelebb január 27-én 9-12 óráig várják a jelentkező szülőket. A gyermekek felvételével kapcsolatban előzetesen a 70/772-3068 telefonszámon érdeklődhetnek a szülők.