3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2020.07.05. vasárnap, Sarolta, Emese
  2. |
  3. 26 °C
  4. |

MEGHÍVÓ: Dakóné Szaniszló Vivien festőnő kiállítására

MEGHÍVÓ

A Községi Könyvtár szeretettel meghívja Önt, kedves családját és barátait

A Kultúra Napja alkalmából 2014. január 22-én (szerda) 14 órától megnyíló Dakóné Szaniszló Vivien festőnő:

Fényjáték című

kiállítására.

A tárlat 2014. 02. 22-ig látogatható a könyvtár nyitva tartási idejében.

 
Dakóné Szaniszló Vivien festőnő

1988 nyarán született Budapesten. Már egészen korán beleszeretett a festészetbe. Előbb rajzolt, mint beszélt. Szülei támogatásával kilenc éves kora óta képzi magát. Nagy hatással volt rá egy orosz festőművésznő, akinek segítségével találta meg az utat, ami a Török Pál Képző-és Iparművészeti Szakközépiskolába vezetett, ahová 2003-ban felvételt nyert festő szakra. Azok az évek nagyon gazdagok voltak élményekben, ismeretekben, tapasztalatokban.

Tehetségének köszönhetően több kiállításon is részt vehetett az iskola berkein belül, továbbá lehetőséget kapott egy gimnáziumi ebédlő falának dekorációjára. Az óriás fánkok és sütemények elnyerték minden idelátogató tetszését, ennek köszönhetően több hasonló felkérést is kapott.

Sikeres érettségi után külföldön vállalt munkát. 2006 óta van szoros kapcsolata idevalósi férjén keresztül Lakitelekkel. Azonnal megragadta a táj szépsége, amiben az óta is gyönyörködik immár egy kisbaba anyukájaként.

Festészetére leginkább az impresszionizmus hatott. Szereti Monet, Dali munkásságát, magyar festők közül pedig Munkácsy, Rippl-Rónai és Csontváry áll szívéhez a legközelebb.

Alkotásaiban a domináns szerepet a színek töltik be. Hangsúlyos még az intenzív forma és tér világ, az expresszív megjelenítés. Szeret játszani a fény és árnyék hatásaival, az éles határokkal. Számára fontos az önkifejezés. Minden kép egy darab belőle. A festészetet egy olyan lehetőségnek gondolja, ami csatornát nyit az emberek felé, így olyan dolgokat lehet közvetíteni, amire nincsenek szavak. A festészet egy olyan lelken belüli kommunikáció, ahol nem érthetjük félre egymást. Ez az, ami fontos, vallja Vivien.