3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2019.12.07. szombat, Ambrus
  2. |
  3. 3 °C
  4. |

Madarokról gondoskodtak a lakiteleki óvodások

Legtöbb óvodában fontos feladat az, hogy a gyerekek, magukénak érezzék a környezet- és a természetvédelmet. Ennek érdekében elnyerhetik a Zöld intézmény címet.

 

A lakiteleki Szivárvány Óvoda második alkalommal nyerte el a Zöld óvoda címet és pályázik a Madárbarát cím elnyerésére is. Ennek legfontosabb kritériuma, hogy tartósan költözzenek be madarak az óvoda udvarába. Az intézmény dolgozói nagyon fontosnak tartják azt, hogy a gyerekek tanulják meg, hogyan kell, a körülöttük élő állatokról, a mostani időjárási körülmények között a madarakról gondoskodni, és közben megfigyelhessék életmódjukat. Ennek keretében 2014-ben több program fog megvalósulni az óvodában, melynek szervezője Petrezselyem Edina óvónő.

A közelmúltban huszonkét kisgyerek készített a szülei segítségével madáretetőt, melyeket értékeltek az óvónők és a szülők képviselői. Ennek keretében kis ünnepségen, a gyermekek madarakat színeztek, miközben madárhangokat hallgathattak. Minden óvodás, aki részt vett a programban, jutalomban, részesült. Az elkészült madáretetőket az óvoda előterében lehetett megcsodálni, majd pedig a gyerekek segítségével kihelyezték, az udvaron lévő fákra, a madarak és az óvodások legnagyobb örömére.