3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2023.06.08. csütörtök, Medárd
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

Az idősek javára báloztak Lakiteleken

Az elmúlt évben szervezte meg először a lakiteleki Gondozási Központ jótékonysági bálját. Az est sikeres volt, ezért az intézmény dolgozói úgy gondolták, hogy ebben az évben is megpróbálkoznak a nem kis feladattal.

 
 

A művelődési házba megérkező vendégeket pálinkával és csörögefánkkal várták. Először a nagyterembe invitálták a vendégeket, ahol a színpadon műsorral kedveskedtek nekik.

 
 

Tigyi Julianna köszöntötte a jelenlévőket, majd édesanyja Tigyi Istvánné, az intézmény vezetője lépett a mikrofon. Megköszönte meg mindenkinek, aki valamilyen formában segítséget nyújtott a rendezvény lebonyolításához. A színpadra először a helyi Kösöntyű néptánccsoport lépett, akik szokásukhoz kitűnő produkciót mutattak be. Dr Fincziczky Sándorné szavalatával színesítette a műsort. Jó néhány évtizeddel ezelőtt működött egy citerazenekar a településen. Az akkori fiatalok már felnőttek, családot alapítottak. Az elmúlt év őszén elhatározták, hogy újból előveszik a hangszereiket. Az ő előadásukat is nagy tapssal jutalmazta a közönség. Ezt követően a Gondozási Központ dolgozói mutattak be egy vidám jelenetet Tigyi Istvánné vezetésével, majd Bódi Renáta szórakoztatta a nagyérdeműt, először operett részleteket, majd örökzöld slágereket énekelt. A két blokk között Tigyi Julianna, aki az esten a konferanszié szerepében tevékenykedett, farsangi népszokásokról mesélt. Felföldi Zoltán polgármester is köszöntötte a szórakozni vágyókat. A disznótoros vacsora után fergeteges tánc vette kezdetét, amely egészen hajnalig tartott. A zenét Belicza András és Tasi Csaba szolgáltatta.