1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Elhunyt Szabó Mihály

Hosszú súlyos betegség után ma reggel elhunyt Szabó Mihály a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. Október 8-án lett volna 76 éves.

Szabó Mihály nevéhez fűződik a lakiteleki polgárőr egyesület megteremtése, amely az elsők között volt a megyében. Sokáig az egyesület elnöki tisztségét is ellátta, majd megszervezte a megyei polgárőr szövetséget. Fáradságot nem kímélve szabadidejét áldozta a mozgalomra, amely mostanra kiszélesedett. Neki köszönhetően a megyében jelenleg több mint száz polgárőr egyesület működik. Az Országos Polgárőr Szövetség elnökségének is tagja volt, egészen haláláig. Szakmai tudásával segítette az egyesületeket, és mindent megpróbált tenni annak érdekében, hogy a különböző települések minél több pályázati pénzhez jussanak. Amíg betegsége engedte, járt közgyűlésekre, ahol jó tanácsokkal látta el a fiatalabb kollégáit.

Szabó Mihály sokat tett Lakitelek közbiztonságáért is. A helyi polgárőr egyesületben, miután lemondott elnöki posztjáról, tagként is sokat dolgozott. Jó kapcsolatokat ápolt a rendőrséggel. Közbenjárására több olyan autó került az egyesületekhez, amit korábban rendőrök használtak. Aki segítséget kért tőle az meg is kapta. Munkájában mindig a precízségre törekedett, a konfliktusokat le tudta rendezni. Halálával nagy űr támadt a lakiteleki polgárőr egyesületben és a megyei polgárőr szövetségben.

Temetéséről később intézkednek.

Nyugodj békében Misi!