1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Új polgármestere van Lakiteleknek

Valamikor hajnali egy és két óra között csörgött Zobokiné s Kiss Anita telefonja. A vonal másik végén Felföldi Zoltán polgármester volt. Csak ennyit mondott: egy gratulálok, kettő szólj, hogy mikor tudnánk az átadás-átvételt megcsinálni.

Ilyen szűkszavúan beszélt Lakitelek korábbi első számú vezetője, az újonnan megválasztott polgármesterhez. A történtek után üdvrivalgás tört ki azoknak a szájából, akik ott voltak a sportszékházban, és örültek Anita sikerének. Hosszú ideig kellett arra várni, hogy ez kiderüljön. Az egyik választó körzetben ugyanis több mint négy órán keresztül végezték a munkájukat a számláló bizottság tagjai, mire megszületett az eredmény. A biztos polgármesteri jelöltséghez már csak az az egy körzet hiányzott. A többi négy körzet összesítése alapján ugyanis csak négy szavazattal vezetett Zobokiné Kiss Anita Felföldi Zoltán előtt. Az utolsó körzet azonban pontot tett a bizonytalanság végére. Ott nagy fölénnyel nyert a „kihívó”. Így öt évig Zobokiné Kiss Anita irányítja majd Lakitelek életét. A rendszerváltás után ő ez első nő, aki a település vezetői címet betöltheti.

Bár a polgármesterség eldőlt, még több mint egy órát kellett várni arra, hogy a képviselő-testület tagjai is nyilvánosságra kerüljenek. Ahogyan a polgármesteri pozícióban, úgy a képviselői mandátumban is nem várt eredmény született. A legtöbb szavazatot, 860-at Olajos István tudhatja magáénak. Őt követi Szentirmay Tamás 778-al, az utána következő Madari Andor 684-et, Dombi Sándor 626-ot, Bende László 601-et, míg Belicza András 591-et kapott. Ők fogják majd képviselni a település érdekeit képviselni az elkövetkezendő öt évben.