1. 2024.03.19. kedd, József
  2. |
  3. 6 °C
  4. |

Elmondták véleményüket az üdülőtulajdonosok

Első alkalommal tartott üdülőterületi fórumot Zobokiné Kiss Anita Lakitelek új polgármestere. Az összejövetelen mindenki elmondhatta problémáját és azt, hogy milyen változtatást szeretne.

 

A vártnál jóval többen vettek részt az üdülőterületi fórumon, melyet a művelődési ház előterében tartottak. Először Zobokiné Kiss Anita beszélt azokról a fejlesztésekről, változásokról, melyek az üdülőterületet érintik. A polgármester elmondta, hogy közösen kell gondolkodni, mert közös az út. A közelmúltban már történtek változások a Holt-Tisza partján, ami szemmel látható. Strandröplabda pályát alakítottak ki, homokot vittek a szabadstrand partjára, és takarítást is végeztek. A tervek között szerepel a Holt-Tisza kotrása is. A földes utak gréderezése megtörtént, ezáltal jobban járhatók. Nem valószínű, hogy aszfaltozásra a közeljövőben sor kerül, kivéve, a Zalán utcát, amely szerepel az önkormányzat tervei között. Új információs táblák lettek kihelyezve, egyik a faluban, a másik a Holt-Tisza közelében. Ezen sok információval szolgálnak a településre érkezőknek. A polgármester arra kérte a jelenlévőket, hogy az ingatlanoknál keletkezett zöld hulladékot komposztálják az üdülő tulajdonosok. A tőserdői programokat hirdető táblákon és az önkormányzat honlapján is meg lehet találni.

Elsőként Szentkirályi László két szót, aki az árpádszállási vasúti megálló állapotát kifogásolta. Arról érdeklődött, hogy ebben az évben lesz-e szúnyogirtás, mert az előző évben nem volt. Többen is a talajterhelési díjról érdeklődtek, de az is felmerült, hogy az üdülőterületen milyen állatokat lehet tartani. Az is felvetődött, hogy akkor is égnek a lámpák az utcákon, amikor még nincs sötét. Volt, aki kevésnek találta a programokat és olyan is, aki hangosnak. Mások a fiataloknak akartak több lehetőséget biztosítani. Olyan ingatlan tulajdonos is akadt, aki azt kérte, hogy a lótrágyát a ló tulajdonosa takarítsa el a közterületről. Arról is érdeklődtek, hogy a Tőssellő miért nem nyitott még ki? A kemping tulajdonosának azt javasolták, hogy szervezzen táborokat. Az is elhangzott az üdülőterületen élőktől, hogy nekik is többet kell azért tenni, hogy szebb legyen Tőserdő. Többen is megköszönték Zobokiné Kiss Anita eddig végzett munkáját, és azt, hogy bármikor fordulhatnak hozzá kéréssel, kérdéssel.