1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Megköszönték a családok türelmét

Családi polgárőr napot rendezett a tiszaalpári polgárőr egyesület. Ez volt már a harmadik alkalom, amikor nem csak a polgárőrök, hanem családtagjaik is részt vettek egy vidám délutánon.

 

A Kádár Lajos Közösség Ház adott otthont a délutáni rendezvénynek. A program ebéddel kezdődött, amire minden polgárőr és családja meghívást kapott, csak úgy, mint a támogatók. Előtte Bársony István elnök köszöntötte a megjelenteket. – Amikor a polgárőrök elmennek szolgálatba, akkor az általában a család rovására történik. Ezzel a családi nappal szerettük volna megköszönni házastársainknak, gyermekeinknek azt a türelmet, amit tanúsítanak, mondjuk úgy, hogy a hobbink, a polgárőr szolgálat iránt – mondta Bársony István. Ez az alkalom egy nagycsaládot is jelent, a polgárőr családot. Azokat az embereket is meghívtuk, akik egész évben valamilyen formában támogatják a munkánkat. Az egyesületünk 1997 óta működik, közel hetvenfős tagsággal bír, dinamikus, agilis csapat. Talán a munkánknak is köszönhető az, hogy Tiszaalpár közbiztonsága jónak mondható.

A délután folyamán főleg a gyerekeknek szerveztek programokat. Volt csillámtetoválás, az óvónők segítségével kézműves foglalkozás, játszóház. A Bársony Lovasudvar tagjai is polgárőrök, ők lovas kocsikázásra vitték a gyerekeket és a szülőket. Fülöp József a Ciróka Bábszínház művésze bábelőadást tartott. A nagy érdeklődés övezte a fagylaltevő versenyt, amikor is a gyereknek kellett fagylalttal megetetni bekötött szemű szülőjüket. A férfiak sörivó versenyben jeleskedhettek. Már az ebéd megkezdése előtt Baranyi János és ifj. Barna Sándor muzsikája szórakoztatta a jelenlévőket. Természetesen ők is polgárőrök. Bársony István ígéretet tett, hogy az elkövetkezendő évben is megszervezik majd a családi napot.