1. 2024.04.16. kedd, Csongor
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Pancsolós hét az óvodában

A legmelegebb nyári napokat mindenki legszívesebben a vízparton tölti. A lakiteleki Szivárvány Óvodába járó gyermekek kedvében szerettünk volna járni, amikor a nyári óvodai élet programjába a pancsolós hetet beillesztettük.

 

Tapasztalataink alapján a vízben történő mozgások során a gyermekeink felszabadultak, boldogok, vidámak. A homokozás a gyermekek udvari tevékenységének sorában fontos helyet foglal el. A földdel való játék, a homokozás, sarazás a gyermek elemi, ősi szükséglete, a nyári élet során erre építettük a szabad játék egy részét. Az udvari kis zuhany és a kerti csap egyrészt testük felfrissítésére szolgál, másrészt a vízzel való játék kihagyhatatlan eszköze. A játékban minden lehetséges. A várépítés, sarazás színtere, a homokozó és közvetlen környezete. A medencét, füves, napos részre helyeztük, mellette padok voltak, ahol törölközni, átöltözni lehetett.

Mivel településünk rendelkezik fürdővel, ezért a strandolást a pancsolós héten nem csak az óvodai medencében élhették át a gyermekek, hanem a Tősfürdőben is. A gyermekek felszabadult, vidám napokat töltöttek a vízben. Megfelelő időt és helyet biztosítottunk egyéni készségek, képességek kibontakoztatására is. Az egy hét alatt az óvodások sokféle tapasztalatot szereztek a vízről, a vízben tartózkodásról.

Köszönjük a Laki-Gazda Kft-nek illetve Tornyi Gyulának a támogatást, a strandbelépőket. Köszönöm kolleganőimnek a lelkes, kitartó munkát.

A pancsolós hét szervezője: Vankóné Török Katalin