1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Három győzelem, két vereség

Az elmúlt hétvégén a negyedik fordulót bonyolították le a megyei labdarúgó bajnokságban. A térségünkhöz tartozó csapatok közül három győzelem és két vereség született.

 

A megyei I. osztályban szereplő Tiszakécske könnyedén nyert Harta ellen. Ezen a találkozón nem volt egy súlycsoportban a két csapat. Látszott a különbség, ami gólokban is megmutatkozott még úgy is, hogy az első játékrész 40. percben tíz főre csökkent a tiszakécskeiek létszáma. Ez azonban nem látszott meg a csapat játékán. Továbbra is lendületesen támadtak, és rúgták a gólokat. Már most látszik az edzés munka, amit elvégeztek a játékosok. Bár még korai lenne kijelenteni azt, hogy kinyeri a bajnokságot, de a legnagyobb esélye a tiszakécskei csapatnak van. Négy mérkőzésen még gólt sem kaptak, és húszat rúgtak. Tiszakécske-Harta 6-0 (3-0).

A tiszakécskeiek megyei II. osztályú csapata is megszerezte első győzelmét. Izsákra utaztak és az eddig gyengébben muzsikáló csapat ezúttal ki tett magáért. Már az első játékrészben sikeresen fejezték be támadásaikat és vezetéssel vonultak szünetben az öltözőbe. A második játékrészben is jobbak voltak ellenfelüknél, így be tudták gyűjteni a három pontot. Izsák-Tiszakécske II. (3-4 (1-2). A nyárlőrinciek is idegenbe utaztak, a KHTK II. ellen gyűjtötték be a három pontot. Az első félidőben még nem született gól, de a másodikban Bera András és Bali Gábor találatával sikerült nyerniük. Kiskunfélegyházi HTK II.-Nyárlőrinc 0-2 (0-0). A tiszaalpáriak hazai pályán fogadták az eddig még veretlen Városföldet. Az első félidőben még partiban voltak a listavezetővel, sőt a második félidő elején ki is egyenlítettek, de aztán érvényesült a nagyobb tudás. Tiszaalpár-Városföld 2-4 (0-1). Az eddig nyújtott teljesítmények alapján a forduló rangadója lehetett volna a Lakitelek-Hetényegyháza mérkőzés. Sajnálatos módon a hazaiak rossz napot fogtak ki, és nem tudták megismételni azt a teljesítményt, amit Lajosmizse ellen nyújtottak. Így nem is lehetett más az eredmény, mint vereség. Lakitelek-Hetényegyháza 1-4 (0-2).