1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Egy hónapig lakott együtt halott anyjával

Megfojtotta édesanyját, majd egy hónapig egy házban lakott a holttesttel egy 56 éves lakiteleki férfi.

Május 14-én otthonában holtan találtak egy 86 éves asszonyt Lakiteleken. Információink szerint az asszony holttestét a tanyagondnoki szolgálat fedezte fel. A holttest állapota miatt a helyszíni és halottszemle elsődleges adatai alapján bűncselekmény elkövetésének gyanúja nem volt megállapítható, ezért a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közigazgatási hatósági eljárást indított a haláleset körülményeinek tisztázása céljából.

Az eljárás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapításai alapján megalapozottá vált a gyanú arra, hogy az asszony halálát idegenkezűség okozta. A sértett egy hónappal a megtalálása előtt, április 18-án bántalmazásból eredő sérülések miatt vesztette életét. A rendőrök ekkor már emberölés miatt nyomoztak az ügyben. A boncolás eredményére hónapokig várni kellett, de az beigazolta rendőrség gyanúját: az asszonyt megfojtották. A nyomozás adatai szerint a sértettet a vele együtt élő fia fojtotta meg, majd a férfi egy hónapig titkolta édesanyja halálát a környezete előtt.

T. Gyulát szeptember 30-án 9 órakor elfogták a nyomozók, majd emberölés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az 56 éves férfit őrizetbe vették a rendőrök és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.

Forrás: baon.hu