1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Bicajjal mentek iskolába az óvodások

Kerékpáros nap keretében közel harminc óvodás ült a kerékpár nyergébe, hogy az óvodából áttekerjen az általános iskolába, természetesen felnőtt kísérettel.

 

A lakiteleki Szivárvány Óvoda méltán viseli a „Zöld Óvoda” megtisztelő címet, mert nem csak a hulladék szelektív gyűjtéséből és újrahasznosításából veszik ki a részüket az óvó nénik és a gyerekek, hanem az egészséges életmódra is nagy hangsúlyt fektetnek. Az óvodában működő Ovi-zsaru programnak köszönhetően rendőri kísérettel és a polgárőrök segítségével kerekeztek a nagycsoportosok a település utcáin, hogy az általuk megismert közlekedési szabályokat a gyakorlatban is alkalmazhassák, és mindemellett az egészségükért is tegyenek. A cél nem volt más, mint az általános iskola udvara, ahol Mizere Krisztián rendőr zászlós tett fel kérdéseket a kerékpár felszereléseivel kapcsolatban. A szabályos közlekedésről is kérdezte a gyerekeket, akik néhány esetben, kórusban mondták a helyes választ. Ezt követően kerékpáros ügyességi versenyen bizonyíthatták be rátermettségüket kicsik és nagyok egyaránt. Az akadálypályán szlalomoztak, labdát tettek át egyik helyről a másikra, két rúd között tekertek át, és végül egy léc alatt hajtottak át. A pálya mellől a legkisebbek biztatták társaikat. A jó hangulatú vetélkedő győzteseit és helyezetteit hangos tapssal jutalmazta a közönség. A legnagyobb örömet mégis a rendőr bácsitól kapott hasznos ajándékok okozták, amit minden kisgyermek megkapott.

Mindenki nagyon ügyesen oldotta meg a verseny feladatot, de közülük is a legügyesebb volt és a legjobb időeredményt érte el a fiúknál Vass Balázs, a lányoknál pedig Borbély-Kalócz Tamara. Második lett György-Kieta Bendegúz és Jakobei Vanda, míg a harmadik helyet Német Szeverin és Bodri Bella szerezte meg. Különdíjat kapott Hencz Lajos és Mócza Zselyke.