1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Hulladékot gyűjtöttek az óvodások és iskolások

Minden tanévben két alkalommal gyűjtenek hulladékot a tiszaalpári általános iskolások és óvodások. Ezúttal is papírt, fémet és műanyagot szállítottak el az intézmény udvaráról.

 

Az elmúlt év őszén közel kétszáz mázsa hulladékot gyűjtöttek össze az óvodások, és az általános iskolások, valamint a szüleik, nagyszüleik. Ezúttal kicsit kevesebbet, 152 mázsát. Minden alkalommal a papír a legnagyobb mennyiség, de azért a több mint 15,5mázsa PET palack is megsüvegelendő. Bár a településen, több helyen is van szelektív hulladék gyűjtőhely, ettől függetlenül vannak olyan családok, ahol folyamatosan gyűjtik a papírt és a műanyagot, hogy ilyenkor le tudják adni. Akadtak olyanok, akik kerékpárral, utánfutóval, kisebb és nagyobb autókkal, vagy éppen talicskával érkeztek az iskola udvarára, az általuk összeszedett hulladékkal. A pedagógusok mérés után külön írták az osztályok teljesítményét, mert az általuk begyűjtött hulladék után járó pénzt megkapják. Ezt az összeget hozzáadják majd a tavaszi kirándulásokhoz.

A gyűjtés öt órája alatt hatalmas sürgés-forgás volt az iskola udvarán. A mérésben és a pakolásban a szállító cég munkatársai segédkeztek, hogy gyorsabban haladjon az átvétel. A pedagógusok pedig a regisztrálásban vettek részt. Osztályonként és óvodai csoportonként írták fel azt, hogy ki hány kilogrammot hozott. A leadott hulladék árából származó összeget ugyanis külön-külön fogják majd felhasználni.