1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Lemond mandátumáról a képviselő

Lakossági fórumot tartott Zobokiné Kiss Anita Lakitelek polgármestere, a művelődési ház nagytermében.

 

A településvezető először az elmúlt egy évben végzett munkáról számolt be a jelenlévőknek. Beszélt többek között a kommunális adó csökkentéséről, a kátyúzásról, az étkezési hozzájárulásról, a köztisztviselők jutalmazásáról, az óvoda melletti járdáról, a kalandpark engedélyéről, a fürdőépület tetőszigeteléséről, a szúnyogirtásról, a bölcsőde terasz tetejének a megépítéséről, a Holt-Tisza partján végzett munkákról, az iparűzési adó csökkentéséről. A jövőbeni tervekkel kapcsolatban megemlítette a Kerekdomb és Lakitelek közötti kerékpárút megvalósítását, aminek az építése már az elkövetkezendő évben elkezdődhet. Az egészségház felújításáról, a csapadékvíz elvezetésről, a Holt-Tisza part felújításáról, a földes utcák felméréséről, és azok portalanításáról, a műfüves labdarúgó pályáról, valamint közel hét millió forint pályázati pénz elnyeréséről.

A polgármesteri beszámoló után Dombi Sándor képviselő kért szót. Ő elsősorban problémákról ejtett szót. Felemlítette, hogy az előző ciklusban elkezdett fejlesztések nem úgy folytatódtak, mint ahogyan kellett volna. Hiányolta a személyes egyeztetéseket és azt, hogy a jutalmak kiosztása a pénzügyi bizottság tudta nélkül történt. Mint mondta, a takarékos, fegyelmezett tudatos, költekezés híve. Kitért arra, is, hogy gáncsoskodással vádolják őket, mármint másik három képviselő társával: Belicza Andrással, Madari Andorral és Olajos Istvánnal együtt, akik nem voltak jelen. A fórumon bejelentette, hogy a következő testületi ülésen lemond képviselői mandátumáról. Beszéde után elhagyta a termet.

Kollár László arra volt kíváncsi, hogy az önkormányzat próbál-e munkahelyeket teremteni. Eszes Sándor azt hangoztatta, hogy az üdülő területen élők háromszor annyi adót fizetnek, mint a belterületen élők. A Hol-Tiszát pedig egységben kellene kezelni. Bori Gyula szerint a képviselő-testületnek az lenne a feladata, hogy a falut előre vigye, ennek érdekében hasznosítani kellene a korábbi tapasztalatokat. Tatár Mihály a lomtalanításról és az üdülő területen élők szemét szállítási díjáról kérdezett. A feltett kérdésekre Zobokiné Kiss Anita és Tornyi Gyula adta meg a választ.