1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Családbarát nap születésnapi köszöntéssel

Gyerekek, szülők, nagyszülők vettek részt a Családbarát napon, amit a Lakiteleki Óvodáért Alapítvány szervezett.

 

A gyerekek többsége babakocsival érkezett. A községháza előtt gyülekeztek, ahol Sütő Lászlóné a Szivárvány Óvoda vezetője köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, hogy ez az első alkalom, amikor babakocsis Családi napot rendeztek. Zobokiné Kiss Anita polgármester arról beszélt, hogy a községháza az a hely, ahol a fiatalok életét összekötik, innen indulnak el, hogy családot alapítsanak. Beszélt arról, hogy ebben az évben augusztus 20-án a megszületett gyermekeknek tartottak ünnepséget. Az elkövetkezendő évben ugyanazon a napon mindig köszöntik majd Lakitelek ifjú polgárait.

Ezt követően a szülők és gyermekeik elindultak gyalog az óvodához. Velük tartottak a bölcsődések is. Az intézménynél már várták őket az óvodások és több nagyszülő is. Először Kakóné Gál Andrea az alapítvány kuratóriumának az elnöke köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy a Családbarát nap a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet „Családbarát ország 2015” programra benyújtott Jó utón pályázatuk egyik állomása. A program fő célja a házasság és a család értékének a népszerűsítése, a településen élők körében. Ezt követően az óvoda előtt elültettek egy virágos kőrist, amire annyi kis papír szívet akasztottak, amennyi gyermek született 2014-ben és az idén.

Sütő Lászlóné megemlékezett arról, hogy az óvoda épületét negyven évvel ezelőtt avatták fel. Azóta nagyon sok változás történt. Az eredetileg száz férőhelyes intézménybe, most már 125 kisgyermeknek járhat, mert nem régen egy csoportszobával bővült. A lapos tető helyett magas tető lett. Tornaszoba valósult meg, sószobát is avattak. Kicserélték a nyílászárókat. Korszerűsödött a fűtés és a világítás. A homlokzat új köntösbe öltöztette az épületet. Az óvoda folyamatosan szépült, egy valami azonban nem változott, a dolgozók elhivatottsága, a gyermekek szeretete. Az elődök által kijelölt utat követik a mai óvodapedagógusok, tudásukat fejlesztve vált az intézmény Minősített referencia intézménnyé. Bohács Jenőné, negyven évvel ezelőtt ebben az épületben kezdte el óvónői munkáját. Most már, mint nyugdíjas volt jelen. Az eddigi munkája elismeréseként Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetésben részesült, amit Zobokiné Kiss Anita polgármester adott át.

Az ünnepség után bohóc várta az óvodásokat, aki minden gyereknek adott egy formázott lufit.