1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Önerőből valósult meg a kormányablak

Ünnepélyes keretek között avatták fel a kormányablakot Tiszakécskén. Az ünnepségen jelen volt dr. Zombor Gábor a térség országgyűlési képviselője és Kovács Ernő megyei kormánymegbízott is.

 

Kovács Ernő arról beszélt, hogy a kormányablakot helyi vállalkozók építették helyi embereknek. A város ezt a döntést úgy támogatta, hogy nem csak egy épületet ajánlott fel, hanem egy teljes új kormányablakot épített önerőből. Ilyen nem történt a megyében, de az országban is ritka, hogy egy település, azt értékelve, hogy ez a szintű közigazgatás mit jelent az itt élőknek, ekkora áldozatot hozzon, tette hozzá Kovács Ernő. A megyei kormánymegbízott elmondta azt is, olyan ígéretük van, hogy a jövő évi költségvetésből a mostani háttérirodáknak helyet adó rész is teljesen megújul. Köszönetet mondott mindenkinek, aki megvalósítást valamilyen formában támogatta. Azt kívánta, hogy a kormányablak a Tiszakécskén és a környékén élők megelégedését szolgálja.

Hogyan lehet gyorsítani az eljárásokat, hogyan lehet csökkenteni, kezelni a mérhetetlen túlburjánzott bürokráciát, ami korábban jellemző volt,– tette fel a kérdést Zombor Gábor. Amikor a közigazgatási reform beindult, akkor sokan fanyalogtak, hogy ugyan az fog történni, mint korábban. Most már látszik az, hogy a változásnak van eredménye. Az új kormányablakok kialakítása, struktúrája, a dolgozók felkészültsége, európai színvonalú, amire büszkék lehetünk. Közelebb lehet vinni az emberekhez a napi ügyeik intézését. Komfortosabb lett ez által az életük, mert minden ilyen jellegű szolgáltatást helyben lehet biztosítani, hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

A kormányablak nemzetiszínű szalagját Zombor Gábor, Kovács Ernő és Tóth János polgármester vágta át. Az ünnepségen közreműködtek a város diákjai.