1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Kilencven éves születésnapot ünnepeltek

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte a lakiteleki Torbán Jánosné. Marika néni a Gondozási Központ ellátottja, akit Zobokiné Kiss Anita polgármester is felköszöntött.

 

Először családi körben, majd pedig a Gondozási Központban ünnepelték meg Marika néni kilencvenedik születésnapját. Az intézmény ebédlőjében a bentlakók és a bejárók is várták a köszöntést. Zobokiné Kiss Anita polgármester hatalmas gyümölcstortával érkezett, de természetesen virágcsokor is volt a kezében. Először a csokrot adta át jó kívánságai mellett, majd Orbán Viktor miniszterelnök kézjegyével ellátott oklevelet. Csujokné Dudás Ildikó intézményvezető is virágcsokorral köszöntötte Marika nénit. Ezt követően behozták a gyümölcstortát, amelyen ott díszelgett a 90-es égő gyertya. Még mielőtt felvágták volna, az ünnepelt elfújta a gyertyát. A torta szeletelésében és szétosztásában az intézmény dolgozói is részt vettek. Természetesen mindenkinek jutott belőle.

Marika néni és férje négy gyermeket nevelt fel. Hét unokának és kilenc dédunokának örülhet. Aktív korában a termelőszövetkezet kertészetében dolgozott, majd ő lett a szövetkezet első idősgondozója. Ezt a munkát egészen nyugdíjazásig végezte. Sajnálatos módon, 1995-ben veszítette el férjét és az egyik fiát, ami nagyon megviselte. A Gondozási Központban jól érzi magát, az ellátottak szeretik, amit születésnapja alkalmából is bizonyítottak.