1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Átadták a felújított foglalkoztatási épületet

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön délután a felújított foglalkoztatási épületet Tiszakécskén. A beruházás kilenc hónap alatt készült el és harmincegy millió forintba került.

 

Az épület átadásán jelen volt Kovács Ernő megyei kormánymegbízott, aki köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a tiszakécskei munkaügyi kirendeltség a legjobbak között van. Ebben a járásban a legkisebb a munkanélküliség, ami nem csak azért van, mert sok a munkahely, hanem azért is, mert a kirendeltség dolgozói mindig a megfelelő munkahely kiválasztást körültekintően végzik. A kormánymegbízott hangsúlyozta, amennyiben nem lenne Tiszakécskén kirendeltség, akkor sok embert elveszítettek volna, akikkel senki sem törődött volna. Köszönetet mondott mindenkinek, akik segítik az elesetteket, a rászorultakat. Reményét fejezte ki, hogy az ügyfelek elégedetten fognak majd távozni a felújított épületből.

Kollár Péter a megyei kormányhivatal foglalkoztatási osztályának főosztályvezetője arról beszélt, hogy nem csak a munkavállalóknak, de a munkáltatóknak, önkormányzatoknak, civilszervezeteknek is tudnak segíteni. Az üres álláshelyek gyors, hatékony és eredményes közvetítését oldják meg a körzet határain is átnyúlva. Bács-Kiskun megyében már hét volt munkaügyi kirendeltséget megújult. A még hátralévő négy közül első lépésként a tiszakécskei kirendeltséget tudták átadni. Megemlítette még, hogy a megyei foglalkoztatási főosztály fő sarokköve a partner központú, hatékony, ügyfél centrikus intézés.

Az ünnepség alkalmával közreműködtek a város diákjai. A felújított épület nemzeti színű szalagját. Kovács Ernő és Kollár Péter vágta át.